Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române. 134 de militari vor depune jurământul militar

ro

22 Dec, 2020 10:49 2216 Marime text
  • Din cadrul Forțelor Navale Române, 134 militari vor depune jurământul militar la Școala de Aplicație a Forțelor Navale din Mangalia și la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.
Miercuri, 23 decembrie, 2.034 soldaţi profesioniști, din mai multe garnizoane din țară, vor depune legământul de credinţă faţă de ţară, astfel:

În școli militare de instruire, unități și mari unități aparținând Statului Major al Forțelor Terestre vor depune jurământul militar un număr de 1.622 soldați profesioniști.

Din cadrul Forțelor Navale Române, 134 militari vor depune jurământul militar la Școala de Aplicație a Forțelor Navale din Mangalia și la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

De asemenea, la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene Române de la Boboc, vor depune legământul de credinţă faţă de ţară 82 de militari.
În municipiul București vor depune jurământul de credință 147 de militari din Brigada 122 Logistică și Baza de instruire a personalului de logistică, structuri ce aparțin Comandamentului Logistic Întrunit, respectiv 49 de soldați profesioniști din Centrul 105 comunicații și tehnologia informației, structură subordonată Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii.

 Ceremoniile militare organizate cu acest prilej se vor desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Soldaţii profesioniști parcurg un program de instruire care cuprinde două componente: etapa instrucţiei individuale de bază, care este focalizată pe pregătire militară generală şi tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului/echipamentului din dotare, şi etapa instrucţiei individuale de specialitate, care cuprinde pregătirea militară de specialitate, specifică armei şi specialităţii militare pe care soldaţii profesioniști vor fi încadraţi ulterior. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii