Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor „Solidaritatea, acceptarea diversității, între valorile sociale care au consolidat societatea românească”

ro

20 Feb, 2021 21:10 1203 Marime text
  • De Ziua Dezrobirii Romilor, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj în care a vorbit despre solidaritate, respect, acceptarea diversității și lupta împreună pentru depășirea crizelor pe care te traversăm.
Iată conținutul integral al mesajului:

Solidaritatea, respectul, acceptarea diversității sunt între valorile sociale care au consolidat societatea românească, în care minoritățile și majoritatea conviețuiesc și dezvoltă patrimoniul nostru comun.

Criza sanitară, efectele sale sociale și economice ne arată din nou, așa cum istoria ne-a dovedit în repetate rânduri, că doar împreună putem depăși cu bine această perioadă, dar, totodată, evidențiază vulnerabilitățile pe care le aduc intoleranța: discursul bazat pe ură și discriminare, xenofobia si antisemitismul.

Prin Programul de Guvernare ne-am asumat să respectam drepturile minorităților naționale, să încurajăm dialogul și să continuăm să promovăm în România principiul european al unității în diversitate.
 

Cîțu a precizat  că un mediu sigur pentru cetățenii aparținând minorităților e un mediu sigur pentru toată lumea.

Un mediu sigur pentru cetățenii aparținând minorităților este un mediu sigur pentru toți cetățenii României.

Astăzi, când se împlinesc 165 de ani de la eliberarea din robie a ultimei categorii de romi din Țara Românească, transmit gândul meu bun cetățenilor români de etnie romă.

Tuturor, le doresc sănătate și să păstreze vii trecutul și tradițiile comunității rome!, a transmis Florin Cîțu.


Sursa foto: Facebook/ Guvernul României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii