Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă apropiată familiei Uzun de la SPIT şi partener de proiect cu CJC Modificări în acţionariatul celebrei Eurolevel

ro

16 Sep, 2014 00:00 5772 Marime text


Constantina Fulga, Elena Velicu şi Andreia-Maria Cernat, în calitate de asociaţi ai Eurolevel SRL, au luat în acest an o serie de decizii radicale în privinţa acţionariatului societăţii.

Astfel, potrivit informaţilor publicate recent în Monitorul Oficial al României, cele trei au decis retragerea din firmă a Elenei Velicu şi a Andreiei-Maria Cernat, care şi-au cesionat la valoarea nominală toate părţile sociale (20 de părţi sociale în valoare de 200 de lei) către Constantina Fulga.
De asemenea, funcţia de administrator a fost preluată pe o perioadă nelimitată de Constantina Fulga, funcţie deţinută anterior de Andreia-Maria Cernat.
După cesiune, Constantina Fulga a devenit asociat unic cu 22 de părţi sociale în cuantum de 220 de lei.
Odată cu noua conducere, s-a decis şi schimbarea sediului social al firmei, care în prezent se află pe Strada Pescarilor, la blocul FZ10B, în spaţiul comercial numărul 1 Nord Est, la parter, în punctul de lucru al Eurolevel, care a fost închis.
Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 12 septembrie.

De la afaceri de familie, la afaceri cu statul

În anul 2011, în SC Eurolevel SRL, firmă care la acea dată avea sediul pe aleea Garofiţei numărul 14, deţineau părţi sociale Andreia Maria Şerban şi Elena Velicu. Potrivit Registrul Comerţului, la acea vreme, mama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţinea părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL şi SC Xpert House SRL. Monitorul Oficial numărul 7291 din 2008 ne arată că Valentina a preluat cea din urmă societate de la Andreia Maria Şerban şi i-a mutat sediul social în Eforie Sud, pe strada Carmen Silva numărul 10. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006 de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL.
Firma celor cu care au mai avut contacte de afaceri fetele Ştefănică a prins un contract la SPIT-ul Virginiei, iar consortul directoarei a ajuns să lucreze în... „trust", aşa cum veţi vedea în rândurile următoare.

Totul a început cu un contract încheiat cu SPIT VBL Constanţa

Interesantă este legătura acestei firme cu instituţiile statului de la malul mării. La finele lunii septembrie a anului 2009, ZIUA de Constanţa vă prezenta faptul că SC Eurolevel SRL era firma care, la acea vreme, potrivit site-ului www.spit-ct.ro, se ocupa cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a sistemului de Management Integrat la SPIT VBL (Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local).
În acea perioadă a colaborării dintre SPIT VBL şi SC Eurolevel SRL, Sergiu Uzun, cel care avea să devină în anul 2010 soţul directorului SPIT VBL, Virginia Ştefănică, era angajat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi subaltern al viitoarei sale soţii. Cât se poate de interesant, la finele anului 2013, Sergiu Uzun, devenit între timp soţul Virginiei Ştefănică (Uzun), figura ca manager al unui proiect contractat de Eurolevel.

De la Ministerul Mediului la proiecte cu mediul

În ediţia din 19 ianuarie 2011, cotidianul ZIUA de Constanţa anunţa că SC Eurolevel SRL este custodele ariei naturale protejate ROSPA0076 Marea Neagră.
Notam atunci şi că, din câte se pare, perioada scurtă de timp pe care Virginia a petrecut-o la Ministerul Mediului, alături de Nicolae Nemirschi, nu a fost fără folos şi că Viriginia Uzun şi soţul ei Sergiu Uzun nu se pot ţine departe de problemele de mediu. Doar că la acea dată reprezentanţii Eurolevel nu voiau să recunoască în ruptul capului că Uzun lucrează cu ei.
Consiliul Judeţean nu lipseşte nici el din ecuaţie. Devine partener

În data de 27 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Constanţa aprobă Hotărârea numărul 5 privind darea în folosinţă gratuită a unui bun imobil, domeniul public la judeţului Constanţa şi încheierea unui parteneriat pentru realizarea Proiectului Managementul capitalului natural în situl ROSPA0076 Marea Neagră.
Prin intermediul aceleiaşi hotărâri se aprobă participarea Consiliului Judeţean Constanţa în calitate de partener la derularea proiectului.

Sergiu Uzun bate palma cu Eurolevel cu o lună înainte de nuntă

Potrivit declaraţiilor lui Sergiu Uzun din noiembrie 2013, proiectul pe care-l manageria urma să fie lansat public după data de 15 noiembrie. Întrebat la acea dată dacă este întâmplătoare colaborarea sa cu Eurolevel dat fiind că SPIT VBL, unde el a fost angajat ca inspector, iar soţia sa este director, a colaborat cu această firmă, Sergiu Uzun a răspuns: „Nu există nicio legătură... Ştiu că a fost o colaborare în anul 2008 între SPIT VBL şi SC Eurolevel. Această colaborare nu mai există. La acea vreme, eram angajat al SPIT VBL, dar nu aveam nicio legătură cu această societate”.
Interesantă este data la care a început colaborarea lui Sergiu Uzun cu Eurolevel. „Mă ocup de această arie protejată din momentul în care a fost atribuită, din 8 august 2010”. Aşa stând lucrurile, colaborarea dintre Sergiu Uzun şi Eurolevel a început cu o lună înainte ca acesta să-şi unească destinele cu directorul SPIT VBL, Virginia Ştefănică, nunta lor având loc în data de 11 septembrie 2010.

Sora directorului SPIT VBL, cooptată şi ea în proiect

Interesant este că în noiembrie 2013 un alt nume apare în acest proiect. Potrivit caietului de sarcini, responsabil Achiziţii Publice în cadrul proiectului derulat de Eurolevel este desemnată Mihaela Ştefănică, nimeni alta decât sora Virginiei Ştefănică (Uzun). Menţionăm că la acea vreme Eurolevel SRL Constanţa a iniţiat o licitaţie publică pentru contractarea de servicii pentru elaborarea Planului de management pentru Situl Natura 2000 ROSPA 0076 Marea Neagră aferent Proiectului „Managementul capitalului natural în ROSPA 0076 Marea Neagră”. Deschiderea ofertelor depuse de agenţii economici urma să aibă loc în data de 17 decembrie, ora 12.00. Managerul acestui proiect european, a cărui contravaloare este de 3.293.080 de lei, era, potrivit caietului de sarcini, Sergiu Uzun, soţul directorului SPIT VBL.

Licitaţie de peste 3 milioane de lei

Eurolevel SRL iniţiază în luna iulie a acestui an o nouă licitaţie publică pentru contractarea de servicii pentru elaborarea Planului de management pentru Situl Natura 2000 aferent Proiectului „Managementul capitalului natural în ROSPA 0076 Marea Neagră”.
Valoarea estimată fără TVA a noului contract scos în vară la licitaţie este tot de 3.293.080 de lei.
Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante sunt de această dată: Constantina Fulga şi membrii comisiei de evaluare a ofertelor compusă din Sergiu Uzun, Coronea Bogdan, Constantina Fulga, Focşa Diana-Alina şi Muharem Zubeide. De precizat că nu mai apare numele surorii Virginiei Uzun printre responsabili.
În cadrul noii licitaţii, ofertele agenţilor economici interesaţi au fost aşteptate până pe data de 1 septembrie 2014, ora 10.00.
Contractul va beneficia de finanţare europeană prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), iar aria de implementare a proiectului este aferentă Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, mai precis judeţelor Constanta şi Tulcea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii