Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma apare în Dosarul Retrocedărilor Terenul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, scos la mezat pentru a treia oară

ro

17 Feb, 2015 00:00 2975 Marime text
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, prin Serviciul Fiscal Medgidia, scoate la licitaţie bunurile care aparţin societăţii Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Procedura publică va avea loc pe data de 3 martie, ora 11.00, în localitatea Medgidia, strada Decebal nr. 37. Participanţii la această licitaţie vor putea cumpăra un teren extravilan de 21.000 mp, situat în localitatea Seimeni. Deoarece pentru acest bun se organizează cea de-a treia licitaţie, preţul de evaluare este redus cu 50%, adică 18.260 de lei, exclusiv TVA. Bunul scos la mezat este grevat de următoarele sarcini: creditor AFP Bucureşti, sector 1, prin procesul-verbal de sechestru bunuri imobile nr. 526667A/17.04.2013. Cei interesaţi sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare, ofertele de cumpărare şi dovada plăţii taxei de participare, ce reprezintă 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
 
Înregistrată în anul 2003, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Căpitan Aviator Nicolae Drossu. Firma are un capital social subscris de 90.000 de lei, integral vărsat, compus din 60 de acţiuni nominative, valoarea uneia fiind de 1.500 de lei. Asociaţii firmei sunt Masterjob Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia, care deţine 56 de părţi sociale (93,33333333% din capitalul social), şi Valentin Gheorghe Ionescu (inculpat în Dosarul Retrocedărilor), care deţine patru părţi sociale (6,6666666667% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „servicii de reprezentare media“ este Valentin Gheorghe Ionescu, născut în 1967, în comuna Corbeni, judeţul Arges. Sisteme Internaționale de Afaceri SA deține în concesiune Portul Tomis, prin Tomis Marina Management. Societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA apare în dosarul în care este cercetat Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu. Strutinsky este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.

 Valentin Gheorghe Ionescu, inculpat în Dosarul Retrocedărilor

 Valentin Gheorghe Ionescu este un nume des întâlnit în peisajul afaceristic constănţean. Implicat în business-uri cu eoliene, terenuri şi centre comerciale, Ionescu a crescut cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, cei trei fiind colegi în Institutul de Marină, probabil acela fiind punctul de plecare al prieteniei şi colaborării lor. Alături de Georgică Giurgiucanu, de Mihai Camboianu, de Cristian Borcea şi de preşedintele  Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare în firmele: Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Dusep SA (în lichidare), Eco Industries Trading Group SRL (radiată), Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL (întrerupere temporară de activitate), Evyoly Impex SRL (radiată), Habitat şi Ambient SA, Jacobs, Hendrix & Partners SRL (lichidare), Millenium Global Development SA (radiată), Rezident Com SA, Societatea Naţională De Distribuţie SA (lichidare), Templum Plus SRL (întrerupere temporară de activitate), Trans Media Xpress SRL (radiată). La rândul său, firma Sisteme Internaţionale de afaceri SA este implicată în următoarele societăţi: Yacht Service & Brokerage SRL, Tomis Marina Management SRL, Owen Five SRL, Mamaia Luxury Construction SRL, Follow Me SRL, Est Capital D.V. SRL, D & L Stars Comp SRL, Gravel Cons SRL, Arora Construct Invest SRL, Agexcom International LTD SRL.
 
 Citeşte şi
 Strutinsky, „săltat“ de DNA:
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, suspectat că a luat mită prin transfer bancar (document)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii