Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma apare în dosarul Retrocedărilor New Home Construct SA se pregătește de vreo investiție imobiliară în Mamaia?

ro

07 Jan, 2016 16:35 2956 Marime text
 
Societatea New Home Construct SA a obținut astăzi un certificat de Urbanism de informare de la Primăria Constanța. Adresa pentru care societatea a primit actul de la municipalitate este Bulevardul Mamaia nr. 543, Stațiunea Mamaia. Undeva în zona hotelului Caraiman. 
Potrivit legii, Procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii începe odată cu depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism în scopul obţinerii, ca act final, a autorizaţiei de construire. Certificatul de informare conține  informatii cu privire la restricțiile zonei în care se va construi (conform PUG). Actul emis de municipalitate are o valabilitate de 24 de luni.

În ultimul rechizitoriu întocmit de procurorii DNA lui Sorin Strutinsky, societatea New Home Construct SA, ce are ca acţionar majoritar offshore-ul Talmage Overseass, cu 99,9%, apare ca fiind presupusa beneficiară a unor contracte fictive cu societatea denunţătorului său.  „În perioada 2009 - 2013, Strutinsky Gabriel Sorin i-a determinat pe reprezentanţii aceloraşi societăţi să efectueze, în mod repetat, operaţiuni comerciale cu caracter fictiv, prin care a transferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul următoarelor societăţi: 465.184,63 de lei, 430.500 de lei în patrimoniul SC New Home Construct SA (...)“, se arată în rechizitoriul întocmit în dosarul lui Sorin Strutinsky.

Potrivit Registrului Comerţului, New Home Construct SA a fost înfiinţată în anul 2004, cu sediul în Bucureşti. Fondatorii societăţii au fost Mihai Sergiu Ceacîreanu, Mihaela Găvan, Camelia Eugenia Bujor, Cătălin Vasile Dumitru, Liviu Dumitraşcu. Ceea ce trebuie menţionat este faptul că, prin prisma fostului acţionar, Mihai Sergiu Ceacîreanu, firma apare în renumitul Dosar al Retrocedărilor. ​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii