Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanțare pentru Universitatea Maritimă din Constanța prin Fondul de Dezvoltare Instituțională

ro

11 May, 2021 16:02 2044 Marime text

 
  • Universitatea Maritimă din Constanța a participat cu cinci propuneri la competiția de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2021.
  • În urma evaluării realizate de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), toate cele cinci proiecte depuse au fost aprobate, obținând o finanțare cumulată de 921.000 lei.

Activitățile acestor proiecte vizează cinci domenii strategice de finanțare, și anume: internaționalizarea învățământului superior din România, asigurarea funcționării în bune condiții a infrastructurii de susținere a activităților didactice, sprijinirea activităților antreprenoriale studențești, îmbunătățirea calității activităților didactice și susținerea activității de cercetare în universități.

Toate proiectele ce urmează a fi finanțate propun strategii inovatoare pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor studenților prin încurajarea inițiativelor antreprenoriale, internaționalizarea curriculumului, îmbunătățirea experienței de predare-învățare în mediul online sau prin modernizarea echipamentelor folosite pentru pregătirea practică în cadrul laboratoarelor.

Se urmărește, de asemenea, creșterea calității activității didactice prin introducerea celor mai înalte standarde de predare în mediul online folosind sistemele educaționale integrate.

În ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii de cercetare – dezvoltare a UMC, este vizată realizarea unui sistem inteligent destinat asigurării funcționării sustenabile a instalației energetice pilot existente în universitate.

Durata de implementare a celor cinci proiecte este de 8 luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii