Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermă de porci Mangaliţa, la Lumina Investitorul Green Way Farm SRL solicită acord de mediu

ro

07 Apr, 2016 00:00 12370 Marime text

 
Fiecare român consumă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, motiv pentru care Green Way Farm SRL a decis să investească într-o fermă de porci.
 
Green Way Farm SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Fermă de porci Mangaliţa“, în vederea emiterii acordului de mediu. Investiţia propusă vizează înfiinţarea unei ferme de creştere şi îngrăşare a porcilor din rasa Mangaliţa, cu unitate proprie de reproducţie, punct de tăiere şi unitate de procesare a cărnii. Viitoarea fermă va fi amplasată în localitatea Lumina, parcela 915/21/1, 915/21/2, 915/22/1, 915/22/2.
 
Potrivit memoriului, în scopul realizării investiţiei, se propun următoarele: hală de adăpost pentru animale, cu compartimente pentru fătări, scroafe gestante, scroafe lactante şi sectorul de îngrăşare; linie de tăiere care să servească doar capacităţii fermei; secţie de procesare în care se vor produce mezeluri şi preparate din carne proaspătă, materia primă provenind doar din ferma proprie; spaţii anexă pentru personal; moară pentru prepararea hranei animalelor şi capacităţii de depozitare; alei şi platforme de acces; fose septice pentru colectarea apei uzate menajere din spaţiile pentru personal, linia de tăiere şi secţia de procesare; reţele de utilităţi necesare; dotarea cu echipament tehnologic modern, automatizat, achiziţia de utilaje specializate necesare desfăşurării activităţii în fermă.

Despre Green Way Farm SRL

Înmatriculată în anul 2015, Green Way Farm SRL are sediul în municipiul Constanţa, strada Ştefan cel Mare nr. 126. Capitalul social subscris, de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii Green Way Farm SRL este Alexandru Roşu, născut în 1987, în Constanţa. Tot el este şi administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi de creştere a porcinelor“.                                                                                                                                                                              
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Drosu Gheorghe 15 Nov, 2020 21:55 Doresc un porc Mangalita max 125 kg As dori sa știu prețul/ kg in viu și abatorizat
  • Zahariade Teonia 14 Apr, 2018 12:59 Buna ziua as fi interesata sa cumpar un purcel pt crescut pana in data de 24.05.2018. Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat
  • PAUL DRAGOMIR 20 Mar, 2018 10:30 AM UN UNCHI PASIONAT DE RASA DE PORCI MANGALITA MA PUTETI AJUTA?