Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenul vânzării locurilor de veci continuă. Atenţie, constănţeni, căci este interzis acest lucru!

ro

13 Sep, 2019 00:00 8086 Marime text
Chiar dacă găsirea unui loc de veci într-unul dintre cimitirele din municipiul Constanţa a devenit un lucru aproape imposibil, din cauza ocupării a aproape 100% dintre locurile unor cimitire, sunt persoane care profită de momentele grele prin care trec unii oameni şi nu ezită să ceară chiar şi zeci de mii de lei pentru un loc de veci.
 
Unele locuri de veci sunt vândute chiar şi cu 23.000 de lei pe site-urile de specialitate, chiar dacă acest fapt este interzis prin legislaţia în vigoare. Un loc de veci concesionat nu poate face obiectul unui contract de vânzare-cumpărare, ci poate să fie doar donat sau moştenit rudelor de până la gradul patru.
 
Administraţia Cimitirelor permite prelungirea contractului de concesiune sau renunţarea la acesta numai cu respectarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor de pe raza municipiului Constanţa, aprobat de Consiliul Local Municipal. Dacă la acel loc de veci nu este înhumată nicio persoană, proprietarul poate ceda dreptul la concesiune, fără a i se restitui banii.
 
O persoană poate să primească în concesiune numai un singur loc de înhumare, pe durata de 25 sau 49 de ani, cu construcţie funerară definitivă. Dreptul de concesiune nu poate fi vândut sau donat, dar poate fi transmis numai prin succesiune legală ascendenţilor şi descendenţilor până la gradul al patrulea inclusiv, prin succesiune testamentară sau cesiune. Beneficiarii succesiunii testamentare care nu pot face dovada gradului de rudenie cu titularul concesiunii vor fi însă obligaţi să achite taxa de concesiune.
 
Totuşi, anunţurile cu locurile de veci scoase la vânzare, cu preţuri exorbitante, continuă să ţină ocupate site-urile şi publicaţiile specializate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii