Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără energie din cauză viscolului O linie electrică aeriană, parţial nealimentată în judeţul Constanţa

ro

29 Dec, 2014 15:37 3117 Marime text
Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu), viscol, rafale de vânt puternic, ger au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.
Astăzi la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel în judeţul Constanţa:
A rămas nealimentată parțial 1 linie electrică aerieană de medie tensiune şi 3 posturi de transformare. La această oră nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică. Există o serie de deranjamente punctuale pentru remedierea cărora se intervine, preciezează reprezentanţii ENEL Distribuţie Dobrogea.


În judeţul Tulcea au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total,  4 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial  şi 74 posturi de transformare, fiind afectate 11 localităţi (Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Băltenii de Jos, Ostrov, Magurele, Dorobanțu, Cirjelari, Parches, Telita) şi parțial localitatea Cerna.
În judeţul Călăraşi a rămas nealimentată 1 linie electrică aerieană de medie tensiune total, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial  şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Drajna, Camin copii Perisoru).
În judeţul Ialomiţa a rămas nealimentată 1 linie electrică aerieană de medie tensiune total, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fără tensiune sunt  18 posturi de transformare, fiind afectate localitățile Butoiu şi Misleanu.
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe cu rafale de vânt de peste 80km/h şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distributie Dobrogea şi de contractori lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel, menţionează Enel Dobrogea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii