Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faci live pe Facebook de la volanul maşinii? Ai rămas fără permis! Iată ce proiect are pe masă Ministerul Afacerilor Interne! (document)

ro

27 Jul, 2019 00:00 1263 Marime text
Adio, live pe Facebook de la volan! Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă privind modificarea Codului Rutier astfel încât şoferii şi bicicliştii să nu mai aibă voie să ţină în mână telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil de înregistrare şi fotografiere în timp ce se află la volan.
 
Orice dispozitiv ţinut în mână de către şoferul aflat la volanul vehiculului devine interzis. Astfel, prin proiectul recent publicat de MAI, se doreşte o creştere a numărului de persoane care să fie atente la drum, nu la telefonul mobil. De altfel, zeci de filmări şi imagini cu şoferi aflaţi la volan au umplut reţelele de socializare în ultima vreme, iar unele tragedii au fost transmise în direct pe reţelele de socializare.
 
„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, potrivit MAI.
 
Şoferii vor putea rămâne fără permis, iar bicicliştii, care sunt şi ei vizaţi de acest proiect, se vor trezi cu o amendă consistentă. „Ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice, a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia” este contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de până la 1.200 de lei, dar şi cu ridicarea permisului de conducere.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza documentul pus în dezbatere publică.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii