Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrică de nutreţuri, inaugurată la Sibioara Ancuţa Belu - „Este o investiţie care înseamnă noi locuri de muncă şi o contribuţie la bugetul local“ (galerie foto)

ro

24 Aug, 2015 00:00 3480 Marime text
O fabrică de nutreţuri combinate (FNC) a fost inaugurată, vineri, în localitatea Sibioara, comuna Mihail Kogălniceanu.
Inaugurarea FNC-ului de la Sibioara face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, deţinută de holdingul danez DCH International, de a moderniza şi a extinde fermele pe care le operează în judeţul Constanţa, prin compania Degaro SRL. Proiectul s-a extins pe o perioadă de doi ani şi a constat în mărirea capacităţii de producţie a fermelor Fântânele şi Sibioara, precum şi în construcţia fabricii de nutreţuri combinate. Valoarea totală a investiţiei pentru această etapă a proiectului Degaro a fost de aproximativ 23 de milioane de euro.

 
Ancuţa Daniela Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a ţinut să mulţumească Premium Porc Group pentru investiţia realizată la Sibioara: „Este o investiţie care înseamnă susţinerea mediului de afaceri din zonă, noi locuri de muncă pentru localnici, dar şi o contribuţie importantă la bugetul local, prin taxele şi impozitele pe care compania le plăteşte.“ Fiind o zi înnorată, primarul comunei Mihail Kogălniceanu le-a transmis reprezentanţilor companiei că, în tradiţia locală, ploaia înseamnă belşug, urându-le: „Câte picături de ploaie vor cădea, atâţia bani vă urez să faceţi la Sibioara!“. La rândul său, Gheorghe Popescu, primarul comunei Fântânele, a ţinut să felicite Premium Porc Group atât pentru modernizarea şi extinderea fermelor din judeţul Constanţa, cât şi pentru inaugurarea FNC-ului.

Lars V. Drescher - „Avem o strategie ambiţioasă de a continua dezvoltarea companiei“

Prezent la inaugurare, Lars V. Drescher, CEO al DCH International, a declarat că se simte mândru de ceea ce compania a realizat în România, „mai ales în ceea ce priveşte proiectul Degaro“.
 
„În perioada derulării proiectului, am avut o cooperare strânsă cu autorităţile centrale şi locale, dar şi cu cei care au participat la realizarea proiectului: companiile de construcţii şi instituţiile financiar-bancare. Odată cu finalizarea acestui proiect, am sentimentul că am dezvoltat o legătură durabilă între Premium Porc Group şi partenerii implicaţi. Am încredere că, pe viitor, toată lumea va avea de câştigat de pe urma acestei relaţii“, a spus Lars V. Drescher.
 
În ceea ce priveşte viitorul, Lars V. Drescher a adăugat: „Avem o strategie ambiţioasă - aceea de a continua dezvoltarea companiei şi de a dubla producţia Premium Porc Group până în 2019“. Prezent la inaugurarea FNC-ului de la Sibioara, Carsten L. Pedersen, preşedintele Consiliului de Administraţie al DCH International, a afirmat că dezvoltarea şi dublarea producţiei companiei Premium Porc Group a devenit prioritară pentru investitorul danez. „Credem cu tărie în viitorul României şi în viitorul dezvoltării Premium Porc Group în România“, a spus Pedersen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii