Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica de Combustibil Nuclear Piteşti a fabricat fasciculul cu numărul 160.000

ro

07 Nov, 2016 17:49 2190 Marime text
SN Nuclearelectrica SA informează că, astăzi, sucursala sa, Fabrica de Combustibil Nuclear Piteşti, a fabricat fasciculul de combustibil cu numărul  160.000.
 
Producţia de combustibil nuclear de tip CANDU a început în anul 1980, prin punerea în funcţiune a staţiei pilot ca secţie de combustibil în cadrul Institutului de Cercetări Nucleare (ICN) Piteşti. Separarea Fabricii de Combustibil Nuclear ca entitate distinctă s-a făcut în anul 1992.
 
În cei 24 ani de la primirea autorizației de furnizor de combustibil nuclear pentru reactori de tip Candu 6 din partea AECL și Zircatec Precision Industries Inc. Canada, Fabrica de Combustibil Nuclear a înregistrat  o ratǎ de defectare a fasciculelor de combustibil cu mult sub limita minimǎ admisǎ de Autoritatea de Proiectare a Sistemului CANDU (AECL), fapt confirmat de datele de operare şi producţie ale CNE Cernavodă, beneficiarul direct al producţiei de la FCN Piteşti.
 
Prin arderea celor 160.000 de fascicule de combustibil nuclear se produce o cantitate de energie electrică de 178,4 TWh.
 
Aceeași cantitate de energie electrică poate fi obținută în centralele clasice prin arderea a 355 milioane de tone cărbune brun, 177,6 milioane tone huilă energetică sau 50,7 milioane de tone de păcură.
 
Produsele  şi serviciile furnizate de FCN îndeplinesc cerinţele de calitate cerute de client, în condiţii de conformitate cu cerinţele de protecţie a mediului înconjurǎtor, de siguranţǎ nuclearǎ  şi  sǎnǎtate şi securitate în muncǎ.
 
Prin combustibilul nuclear produs la FCN Piteşti şi folosit în cele două unități de la Cernavodǎ, SN Nucleaelectrica SA asigurǎ 20% din producţia totalǎ de electricitate a ţǎrii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii