Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fãrã apã timp de 24 de ore Aurel Presurã, directorul adjunct RAJA - „Este o lucrare de mare anvergurã. Vom face tot posibilul sã dureze mai puțin“

ro

02 Apr, 2014 00:00 3053 Marime text
Joi, jumătate din municipiul Constanţa va rămâne fără apă. Motivul îl reprezintă lucrările pe care societatea RAJA SA le desfăşoară în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu - „Reabilitarea reţelei de apă în zona centru - inclusiv magistrale - localitatea Constanţa“.
 

„Este vorba despre o lucrare complexă, care constă în înlocuirea şi racordarea conductei magistrale cu diametrul de 800 mm, de pe strada Nicolae Filimon. Practic, va fi înlocuită o conductă de 34 de metri liniari care trece pe sub calea ferată. Pentru aceasta va fi oprită apa, timp de 24 de ore, în mai multe zone din municipiu. În acest sens, am făcut adrese către CJC, Prefectură, Spitalul Judeţean Constanţa, Primărie, ISU Dobrogea, prin care am anunţat această lucrare de mare anvergură“, a declarat Aurel Presură, directorul adjunct al RAJA.
Având în vedere complexitatea lucrărilor, dar şi faptul că sunt mai multe puncte de lucru, inclusiv subtraversarea liniilor de cale ferată de pe Nicolae Filimon, au fost mobilizate zeci de echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare. „Pe măsură ce lucrările din punctele de intervenţie vor fi finalizate, se va relua treptat furnizarea apei către consumatori“, a mai adăugat Aurel Presură.
 
Cine va fi afectat de lucrãrile RAJA
 

Vor fi afectați consumatorii din cartierele Palas, Brătianu - 2 Cocoși, Medeea, CET - Anda, Km 5, Km 4-5, Km 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Coiciu, Anadalchioi, Inel I, Inel II și Compozitori, cei din zona de blocuri de pe aleea Garofiţei și de pe I. G. Duca - Silvian, cei din zona Industrială, inclusiv străzile Nicolae Filimon și Interioarã 1, 2, 3 și 4, cei din zona bulevardului Aurel Vlaicu delimitatã de intersecţiile cu I. C. Brãtianu și Baba Novac, cei din zona Intim - Salvare - Cora, precum și toate punctele termice din cartierele și zonele menţionate mai sus.
Pentru că lucrările se efectuează la magistrala principală de distribuţie a apei potabile, care pleacă de la staţia de tratare Palas, abonaţii din localităţile Cumpăna, Lazu și Agigea vor avea apă cu presiuni scăzute în intervalul menţionat. SC RAJA SA Constanţa anunţă că va face tot ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt. Totodată, abonaţii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. Consumatorii afectaţi de oprirea RAJA nu vor avea nici apă caldă, şi nici agent termic. „Ca atare, suntem în imposibilitatea de a furniza apă caldă de consum, apă rece prin staţiile hidrofor şi posibil încălzire“, au anunţat reprezentanţii RADET Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii