Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu organizat de Forțele Navale ale Turciei. A participat fregata „Regina Maria”. Despre atacul de la țărm asupra sistemelor informatice

ro

21 Nov, 2021 18:10 1303 Marime text
  • Afectarea infrastructurii informaţionale determină dificultăţi în managementul comunicațiilor şi favorizează atacurile de tip bruiaj.

O secvență a exercițiului organizat de Forțele Navale ale Turciei, la care fregata românească „Regina Maria” a participat, a avut ca scenariu atacul de la țărm asupra sistemelor informatice de la bordul navelor grupării permanente NATO.

„Printre vulnerabilităţile infrastructurii informaţionale privind securitatea unei misiuni se numără și posibilităţile de interceptare a informaţiilor din reţelele de comunicaţii şi calculatoare, volumul foarte mare de informaţii produse, vehiculate şi prelucrate în sistemele de comunicații informaţionale, care pot fi supuse cercetării şi atacului adversarilor potenţiali, distruse, falsificate sau sustrase.

Afectarea infrastructurii informaţionale determină dificultăţi în managementul comunicațiilor şi favorizează atacurile de tip bruiaj.

„Dogu Akdeniz 21” ne-a dat posibilitatea de a ne testa modul de reacție la o emisie de radiofrecvență cu caracteristici posibil inamice.

Rețeaua de comunicații de la bordul navei, precum și atenția și buna pregătire a operatorilor ce o deservesc a făcut ca identificarea, analiza și clasificarea emisiei să se realizeze cu promptitudine, ceea ce a condus la asigurarea stabilității, siguranţei şi securității sistemelor informatice, precum și la îndeplinirea misiunii pe care fregata „Regina Maria” o primise în cadrul serialului.

Acest lucru s-a realizat printr-o detecție timpurie a amenințării, echipamentul de la bordul fregatei permițându-ne asocierea emisiilor din jurul navei.

Antrenamentele pe care le-am desfășurat în mod constant atât la țărm, cât și în cadrul misiunilor cu aliați NATO sau parteneri au fost benefice pentru punerea în practică, într-o situație aproape realistă de război electronic, a tuturor procedurilor la standarde NATO.”- a spus maistrul militar cls. I-a Ionuț Siea.

Sursa foto-text: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii