Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poseidon 2017. Exerciţiu militar de amploare pe Marea Neagră (galerie foto-video)

ro

06 Mar, 2017 10:28 3748 Marime text
Peste 1500 de militari participă, în perioada 5-13 martie, la Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 2017”, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre. Potrivit Forţelor Navale Române, Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră conduce exerciţiul la care participă 17 nave militare, un elicopter Puma Naval şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MiG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă.                

„Poseidon 2017” aduce în Marea Neagră, pentru a doua oară în acest an, Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), din care face parte, în perioada 4-24 martie, şi Dragorul Maritim (DM30) "Slt. Alexandru Axente".



Nave militare din şapte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializaţi în descoperirea şi neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România şi Turcia, şi doi ofiţeri de stat major din Bulgaria şi Turcia, în Centrul de Coordonare a Exerciţiilor în Marea Neagră, vor acţiona în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor.

Obiectivul principal al acestui exerciţiu este acela de a creşte nivelul de interoperabilitate între forţele participante, în domeniul luptei anti-mină, şi de a desfăşura evaluarea şi certificarea naţională a forţelor ce vor face parte din Forţa de Răspuns Întrunită a NATO (eNRF) pentru anul 2018.

La acest execriţiu Forţele Navale Române participă cu două dragoare maritime, Lt. Lupu Dinescu şi Slt. Alexandru Axente, corveta CAm. Eustaţiu Sebastian, navele maritime pentru scafandri Grigore Antipa şi Venus, remorcherele maritime Grozavul, Vârtosul, Voinicul şi Vânjosul, nava maritimă hidrografică Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu şi un elicopter Puma Naval.



Gruparea Navală NATO de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG-2) este prezentă la Constanţa cu patru nave: nava de suport logistic ORP K.X. Czernicki (Polonia), nava comandant a Grupării, şi vânătoarele de mine ESPS Duero (Spania), TCG Alanya (Turcia), FGS Rotweill (Germania). De asemenea, la exerciţiu mai participă şi vânătorul de mine HS Evropi (Grecia), dragorul maritim BGS Priboy (Bulgaria) şi vânătorul de mine TCG Anamur (Turcia).

Forţele Aeriene Române participă cu două a aeronave MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii