Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu antitero organizat de Serviciul Român de Informații Platformă petrolieră românească din Marea Neagră atacată şi capturată. Detalii din scenariu

ro

02 Apr, 2017 08:46 3647 Marime text


Platforma petrolieră nr. 7,
aflată în largul Mării Negre, a reprezentat la finalul lunii martie, punctul focal al exercițiului antiterorist „Gebelizis17”, pus în aplicare de o parte a structurilor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului. 

Conform scenariului, platforma petrolieră a fost atacată și capturată de terorişti care au formulat revendicări cu substrat politic, amenințând autoritățile cu uciderea echipajului de pe platformă și distrugerea instalației. 

Sub conducerea tehnică a #SRI, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, au participat la exercițiu forțe ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi al Serviciului de Protecţie şi Pază, cu efective complexe aeriene și navale care au acordat sprijin asaltului principal lansat de #Brigada #Antiteroristă. 

Potrivit SRI, scopul acestei activități comune cu grad ridicat de realism a fost de a testa modalitățile practice de cooperare inter-instituțională într-o situație de potențial risc terorist în care reacția combinată a tuturor forțelor este vitală. În plus, misiunea a avut menirea de a angrena inclusiv operatorul privat, proprietar al platformei marine, în activități care presupun coordonarea în timp real cu autoritățile statului, în situația unuei situații de criză teroristă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii