Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exemplare juvenile de buhă, eliberate în sălbăticie pe teritoriul Rezervației Biosferei Dunării

ro

08 Dec, 2020 19:30 1330 Marime text

  • Exemplarul de buhă, dotat cu emițător GPS, ce a fost observat în zona Crișan în luna noiembrie de către un specialist al INCDDD Tulcea, continuă să rămână în partea română a Deltei Dunării, în prezent deplasându-se treptat spre sud, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.
Recent, Rewilding Ucraina informa despre identificarea uneia dintre exemplarele juvenile de buhă (Bubo bubo) eliberate în sălbăticie pe teritoriul Rezervației Biosferei Dunării, ca parte a programului de reintroducere a speciei în Delta Dunării, implementat în parteneriat cu Rezervația Biosferei Dunării din Ucraina, Academia Națională de Științe a Ucrainei și Grădina Zoologică din Odesa.

Exemplarul de buhă, dotat cu emițător GPS, ce a fost observat în zona Crișan în luna noiembrie de către un specialist al INCDDD Tulcea, continuă să rămână în partea română a Deltei Dunării, în prezent deplasându-se treptat spre sud.

Datele colectate prin transmițătorul GPS ne vor ajuta să înțelegem mai bine trăsăturile vieții acestei specii în condițiile deltei, fiind un alt pas către restabilirea populației speciei în Delta Dunării și protecția acesteia.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii