Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Ziua Respectului. Cum să-ți îmbunătătești respectul de sine (video)

ro

18 Sep, 2020 16:44 3534 Marime text
  • Ziua de astăzi, Ziua Respectului, promovează un lucru de care ar trebui să ținem cu toții cont în fiecare clipă pe care o petrecem în societate: respectul față de ceilalți.
  • Respectul reprezintă atitudinea sau sentimentul de apreciere, stimă și considerație față de o persoană, o idee sau o instituție. Acesta poate fi exprimat verbal sau prin gesturi.
Respectul este cel mai mare semn că acceptăm cealaltă persoană în individualitatea lor, în întregime, ca persoană, nu așa cum ne-am prefăcut sau dorit să fie.înțelegerea și înțelegerea față de dreptul lor sunt exprimate ,și dacă este cazul, exprimă ulterior avizul însuși, chiar dacă este diferit, este întotdeauna respectul față de abordarea altora.

Respectul de sine te ajuta sa fii tu insuti, sa faci fata adversitatilor si sa crezi ca vei reusi, in ciuda tuturor obstacolelor. Este o forta interioara care te sustine si iti da curajul de care ai nevoie pentru a fi persoana care vrei sa fii.Respectul de sine scazut, pe de alta parte, are efectul contrar.

Aduce indoiala de sine, si un sentiment general ca nu esti suficient de bun pentru a face față provocărilor vieții. Daca ai un respect de sine scazut, poți crede că nu esti capabil sa-ti indeplinesti obiectivele și poți ajunge chiar să crezi că trebuie să nu mai visezi deloc. De fapt, respectul de sine scăzut poate duce la probleme mentale și poate și asociat cu emoțiile negative, anxietate, tristete, ostilitate, rușine, singuratate, sentiment de inadecvare și lipsa a spontaneitatii.

Cum să-ți îmbunătătești respectul de sine

Iată câteva sfaturi:
  • Gândește pozitiv despre tine insuți! – Singura persoana care îți poate schimba viziunea despre tine ești tu! Nimeni altcineva nu îți poate oferi respectul de sine- trebuie să îl construiești singur plecand de la toate lucrurile pozitive din viața ta. Asigura-te că îți insușești obiceiul de a gândi pozitiv și învăța cum sa detectezi și să învingi comportamentele auto-sabotatoare. Fii propriul tău suporter!
  • Fii mândru de realizările tale! – Cand faci ceva bine, sărbătoreste! Nu aștepta să-ti spuna altcineva cât de minunat ești! Spune-ți singur!
  • Stabilește-ti scopuri – Cu cât ai mai mult succes, cu atât te simti mai bine față de tine. Stabilirea scopurilor este un lucru foarte bun prin care iti stabilesti si urmaresti sa ajungi la succes. Te ajuta să-ti construiești competente, un simț al mândriei și sentimentul de a fi merituos. Asigură-te ca îți stabilești scopuri!
  • Apreciază valorile – Îți îmbunătătești respectul de sine atunci cand actionezi in conformitate cu valorile tale. Daca esti intr-o situatie compromitatoare, fa tot ceea ce poti ca să iei o decizie în acord cu valorile tale. Atinge-ți scopurile cu integritate și nu-ți submina respectul de sine facand lucruri mai putin cinstite.
  • Amintește-ți că nu esti perfect.– Nu fi prea dur cu tine. Cu toții facem greșeli, și asta este în regula, atât timp cât invațăm din ele. Singurele standarde pe care le ai de îndeplinit sunt ale tale: înceteaza să te ingrijorezi în legatură cu ce cred alții, focalizează-te pe lucrurile importante pentru tine. Dacă faci asta, încrederea ta în tine va creste și va compensa orice obstacol care-ți va apărea în cale.
  • Ai grija de tine !– Fii activ; asta îți imbunatateste respectul de sine. Activitătile care îți dau o stare de bine te ajuta să te simți în controlul vieții tale, îți dau un sentiment de împlinire pe care îl poți duce in alte domenii ale vieții tale.



Sursa foto-video: Youtube/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii