Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Unitate militară NATO de contrainformații. În ce garnizoană va funcționa și ce rol are. Legătura cu Constanța

ro

13 May, 2017 01:58 16250 Marime text
Prin Hotărârea Parlamentului României numărul 35 din 9 mai anul acesta, s-a aprobat înființarea, pe teritoriul României, a Detașamentului NATO de Contrainformații, sub denumirea ACCI Bucharest DETACHMENT – BuDET.

Detașamentul își desfășoară activitatea pe lângă Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud -Est din București, în conformitate cu prevederile Legii 291/2007 privind intrarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Noua structură de contrainformații va avea sediul în Garnizoana București și nu va avea indicativ de unitate militară.


Actul normativ, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, numărul 349, din 11 mai, este semnat pentru președintele camerei Deputaților, de
Petru-Gabriel Vlase și pentru președintele Senatului de Iulian-Claudiu Manda.

 

Mai trebuie precizat că noua structură a fost constituită la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, din 27 martie, în care se aratî că înființarea detașamentului și dislocarea acestuia pe teritoriul României ”fac parte din efortul Aliat de implementare, în această zonă, a măsurilor de sporire a capacității de reacție la provocările mediului internațional de securitate”.


Totodată înființarea structurii NATO are la bază deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, din 2016, și este cuprinsă în cadrul "pachetului de măsuri pentru asigurarea prezenței înaintate pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice".

În prezent pe teritoriul României cea mai mare concentrare militară americană permanentă se află la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, și periodic, în Portul Constanța, și Marea Neagră, unde sosesc nave ale Flotei SUA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii