Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Se deschide punctul internațional de trecerea frontierei dintre România și Ucraina. Este situat în Dobrogea

ro

14 Apr, 2018 06:56 6375 Marime text
În Monitorul Oficial al României numărul 320 din 11 aprilie a fost publicată Hotărârea nr. 184/2018 pentru deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal între localitățile Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina), precum și a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea.

Punctul de trecere a frontierei și biroul vamal respective, care fac efectiv legătura dintre România și Ucraina, prin Dobrogea, se dau în folosință după realizarea infrastructurii și asigurarea utilităților necesare în vederea desfășurării în bune condiții a traficului de frontieră, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Cele două obiective vor avea regim de funcționare permanent și pentru aceasta ministerele și alte autorități publice cu atribuții la trecerea frontierei de stat asigură, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat potrivit legii, posturile necesare pentru efectuarea controlului pentru trecerea frontierei de stat.

Totodată spațiile, utilate corespunzător, pentru desfășurarea activității de control la punctul de trecere a frontierei între localitățile Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina), se asigură cu titlu gratuit de către administratorul punctului de trecere a frontierei.

Punctul de trecere a frontierei va face legătura peste Dunăre, cu bacul, şi va fi deschis şi traficului pietonal, cu autovehiculele şi tranzitului de mărfuri, iar activitatea se va realiza „în oglindă” de firme private din România şi Ucraina, pe malul românesc al Dunării operatorul economic desemnat prin licitaţie pentru a realiza această trecere cu bacul fiind Navrom Bac Galaţi, firma care se ocupă şi de trecerea cu bacul peste Dunăre de la I.C. Brătianu – Galaţi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Glavana Constsntin 14 Apr, 2018 18:19 E foarte bine ca se deschide si in aceasta Zona Frontiera cu Ucraina