Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Pe unde va trece drumul expres Constanţa-Tulcea (document)

ro

21 Mar, 2019 00:00 9290 Marime text
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere organizează o licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie pentru drumul expres Constanţa-Tulcea.
 
Proiectul „Drum Expres Constanţa-Tulcea” este prevăzut în Master Planul General de Transport al României şi este inclus în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienţa economică a reţelei de transport din România şi de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Constanţa şi Tulcea, îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional. Proiectul satisface obiectivul de dezvoltare regională, Tulcea fiind poarta de intrare către Delta Dunării, cu resursele sale ecologice şi potenţialul turistic unice în lume.
 
Proiectul formează o parte a traseului între Constanţa şi regiunea de nord-est a României. şi are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Ovidiu şi Tulcea, acesta făcând parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru drumul expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres”, indicativ DX8, cuprins în Masterplan, şi care realizează legătura între localităţile Constanţa - Babadag - Tulcea - Isaccea - Măcin - Brăila. Acesta va asigura baza necesară cererii de transport aflate în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.
 
Conform caietului de sarcini, o să dureze cel puţin trei ani până la finalizarea drumului, ţinând cont de timpul necesar elaborării documentaţiei, plus durata de execuţie a lucrărilor.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza modelul de contract care va fi semnat de CNAIR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii