Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! De la 1 iulie, românii pot ridica reţeta de la medic de oriunde din ţară

ro

25 Mar, 2019 00:00 4993 Marime text
Începând cu data de 1 iulie, românii care au nevoie de diverse tratamente medicamentoase le pot achiziţiona la orice farmacie din ţară, iar orice investigaţie se poate face fără să se mai ţină cont de casa de sănătate cu care a făcut medicul contract. În Monitorul Oficial al României a fost publicat acest ordin la finele săptămânii trecute.
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 142/2019 privind modificarea anexei 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019 şi pentru prorogarea unor termene.
 
„Începând cu data de 1 iulie 2019, asiguraţii se pot prezenta la orice furnizor de investigaţii paraclinice/farmacie aflat(ă) în relaţie contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul care a emis biletul de trimitere/prescripţia medicală; fac excepţie medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat care se eliberează cu condiţia ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află şi medicul care a emis prescripţia medicală“, se arată în nota de fundamentare.
 
Legislaţia actuală obligă farmaciile să elibereze medicamente compensate, indiferent de nivelul acesteia, doar pentru reţete eliberate de un medic care are contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate, adică din aceeaşi regiune sau judeţ. La fel şi în cazul analizelor şi investigaţiilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii