Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escală în portul Constanța a fregatei TCG Yavuz O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Turcia, în vizită la Constanța (galerie foto)

ro

13 Aug, 2021 12:48 1623 Marime text
 
  •  Vizita a avut loc în contextul escalei în portul Constanța a fregatei TCG Yavuz, care va participa alături de Forțele Navale Române la activitățile organizate pentru celebrarea Zilei Marinei Române.

O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Turcia, condusă de contraamiral de flotilă Ramazan Ozogul, și a Forțelor Navale Române, cu prezența onorantă a comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, a fost primită ieri, 12 august 2021, de către domnul Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, alături de domnul Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și de doamna Secyl Suliman, subprefect al județului Constanța.
 
Vizita a avut loc în contextul escalei în portul Constanța a fregatei TCG Yavuz, care va participa alături de Forțele Navale Române la activitățile organizate pentru celebrarea Zilei Marinei Române.
 
În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre importanța prezenței NATO în regiunea Mării Negre, precum și despre caracterul special al relațiilor bilaterale dintre România și Turcia, dar și dintre Constanța și orașele înfrățite din țara prietenă., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

„Vă mulțumim pentru vizita pe care o efectuați în capitala informală de sezon a României. Prin prisma profesiei mele, am lucrat cu mulți navigatori turci și respect profesionalismul dovedit și tradiția pe care ați dezvoltat-o în domeniul maritim.

Relațiile dintre noi sunt speciale datorită prezenței la Constanța a unei largi comunități turco-tătare perfect integrate în viața culturală și economică a orașului nostru” a declarat domnul viceprimar Ionuț Rusu. 

Domnul contraamiral de flotilă Ramazan Ozogul a menționat că, deși va avea un program foarte încărcat, va profita de timpul liber pentru a vizita Constanța, unde este convins că se va simți ca acasă.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii