Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

El este pilotul salvat miraculos din MIG-ul prăbuşit în apropiere de Constanţa (galerie foto+video)

ro

12 Jun, 2017 15:13 7219 Marime text
Pilotul avionului Mig 21 Lancer prăbuşit astăzi pe un câmp din apropiere de localitatea constănţeană Culmea a fost preluat de o ambulanţă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acesta va fi transportat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu de unde va fi preluat de un aeronavă militară pentru a fi transportat la Spitalul Militar din Bucureşti pentru investigaţii şi tratament de specialitate. 

"Pacientul este conştient,cooperant, echilibrat hemodinamic şi respirator. În urma investigaţiilor efectuate în regim de urgenţă s-a constatat prezenţa unor leziuni la nivelul coloanei lombare şi s-a decis de către Ministerul Apărării Naţionale transportul cu ambulanţa la aeroport de unde va fi preluat de un avion specializat pentru a fi transportat la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Pacientul a suferit un traumatism complex la coloană şi de aceea s-a decis transferul la Bucureşti. Acesta putea fi tratat şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa dar aceasta a fost decizia MApN" - a declarat managerul SCJU Constanţa, dr. Cătălin Grasa. 


Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.
 
Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.
 
Conform MApN, aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.
 
După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.
 
Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.
 
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii