Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele devastatoare pe care le are fumatul asupra organismului. Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au vorbit cu specialiști în domeniu

ro

25 May, 2022 08:46 1311 Marime text

„Ziua Mondială fără Tutun”, foto: PMC
Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate din cei care îl folosesc. Anual, peste 8 milioane de oameni mor din această cauză. Mai mult de 7 milioane din decese sunt rezultatul direct al consumului de tutun, în timp ce aproximativ 1,2 milioane sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la fumul de tutun ambiental – fumatul pasiv. Cu toate acestea, consumul de tutun este frecvent în întreaga lume.


Mai grav este faptul că fumatul este în creștere în rândul tinerilor.


La sfârșitul lunii mai, întreaga lume marchează „Ziua Mondială fără Tutun”.

„Ziua Mondială fără Tutun”, foto: PMC
 Pentru a nu cădea pradă acestui viciu extrem de periculos, elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au vorbit ieri cu specialiști în domeniu, care le-au mai prezentat încă o dată efectele devastatoare pe care le are fumatul asupra organismului., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.


Consumul de tutun în perioada adolescenței are consecințe negative semnificative mai ales din perspectivă cognitivă și comportamentală. Nicotina induce dependență, indiferent de produsul care o furnizează (țigară clasică sau electronică), astfel că adolescenții care inhalează azi nicotină, fie și ocazional, au un risc considerabil crescut să devină adulți care consumă zilnic tutun.


Această activitate dedicată promovării unui stil de viață sănătos s-a desfășurat în cadrul proiectului „ACUM PENTRU SĂNĂTATE”, implementat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii