Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)

ro

11 Mar, 2019 00:00 6607 Marime text
Mai puţin de două săptămâni ne despart de evenimentul din 23 martie, când pe terenul în suprafaţă de 1,2 hectare din faţa Corpului B al Universităţii „Ovidius“ Constanţa vor fi plantaţi 200 de copaci. Echipa „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa, împreuna cu sponsori inimoşi şi cu mulţi voluntari, îşi dau mâna pentru oraş, speranţa şi natură.
 
„Mobilizarea noastră este 100%. Energia din jurul proiectului este una specială. DA, putem să facem ceea ce nu s-a mai făcut în Constanţa. Exclusiv cu fonduri private,  dar şi cu foarte multă muncă. DA, avem energia, priceperea şi determinarea să realizăm proiectul în cele mai mici detalii. Zilele trecute am adus 200 de tone de pământ negru pentru a îmbunătăţi calitatea solului, iar o parte va ajunge în gropile în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci şi am stabilit ultimele detalii despre plantare. Nu facem o autostradă sau un spital dar veţi vedea ce vom realiza, preferăm să prezentăm rezultatul final. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix”, afirmă avocatul Cătălin Filişan, iniţiatorul acestui eveniment.
 
1,2 hectare de teren vor fi casă bună pentru 116 tei, 12 cedri, 20 de mesteceni, 32 de prunus pisardi şi 20 de thuya, conform proiectului realizat de arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil. De asemenea, copacii vor beneficia de sistem de irigare automatizat realizat de Gabriel Angelescu.
Copacii provin din pepiniere autorizate, au înălţimea de 2-4 metri, tulpina de min. 10 cm diametru, coroana formată şi vor veni cu rădăcina cu balot de pământ. Proiectul va prinde viață prin efortul nostru comun, al celor care iubesc Constanța!
 
Iată şi câteva informaţii necesare pentru cei care doresc să participe la plantarea din 23 martie. Locul de întâlnire a voluntarilor este Campusul UOC, Corpul B, Facultatea de Medicină. Parcarea autoturismelor se poate face atât pe cele 2 alei de acces, cât şi în dreptul Corpului B (parcarea amenajată). Voluntarii sunt rugaţi să vine pregătiţi pentru acţiune, cu sapă/cazma/găleată pentru apă, precum şi încălţăminte corespunzătoare, eventual cizme de cauciuc.
 
Cine doreşte să dea o mână de ajutor pentru plantarea celor 200 de copaci din 23.03.2019 poate face o donaţie în contul Asociaţiei „Constanţa Restart“ -  ROBRDE140SV71978321400, deschis la BRD Constanţa.
 

Mobilizare fără precedent!

 
Pe 23 martie 2019 vor fi prezenţi - prin programul „Mână cu Mână“ (dezvoltat de Asociaţia United Hands Romania, Fundaţia Refresh şi DGASPC Constanţa) - la acţiunea de plantare şi 40 de copii din patru centre de plasament din judeţul Constanţa, însoţiţi de educatori şi voluntari. La acţiunea de plantare vor participa și sportivii Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.
 
Proiectul va prinde viaţă prin efortul voluntarilor Asociaţiei Lindenfeld, prin Programul „Ajungem MARI“ - Constanţa împreună cu 20 de copii.
Şi studenţilor le pasă de mediul în care învaţă şi de locurile unde îşi pot petrece pauzele dintre cursuri, aşa că pe data de 23 martie marea gaşcă de la Liga Studenţilor din Universitatea „Ovidius“ Constanta se va alătura şi va da o mână de ajutor la plantarea copacilor.
 A răspuns prezent şi Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa. Elevii vor veni însoţiţi de prof. Valeria Hanza. La plantarea din data de 23 martie 2019 şi-au anunţat participarea şi elevii din cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa. 
De asemenea, Şcoala „Petre Ispirescu“ va sprijini evenimentul, iar elevii, părinţii şi conducerea vor fi prezenţi la plantarea celor 200 de copaci. 
 
Citeşte şi:
 
Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci
 
Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare
 
Vino şi tu! „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

Sub sloganul „Fapte, nu vorbe“, în luna martie, Asociaţia „Constanţa Restart“ şi UOC vă aşteaptă la o nouă acţiune de plantare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii