Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. După ce congresul din 2016 a fost anulat, sediul UDTTMR este executat (galerie foto+video)

ro

18 May, 2017 14:06 5616 Marime text
Reprezentanţii UDTTMR au anunţat că astăzi, 18 mai, va fi dezînvestită vechea conducere a Uniunii, conform unei sentințe definitive emise de Tribunalul Constanța.

„Vă anunțăm că joi, 18 mai 2017, ora 13.30, la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, str. B.P. Hasdeu nr. 53, Constanța, va avea loc punerea în aplicare a executării silite civile nr. 6272/2017 din 10 aprilie 2017. Această executare silită se va face conform hotărârii definitive și irevocabile nr. 302/02.03.2017 a Tribunalului Constanța Secția I Civilă, dată în dosarul nr. 1071/212/2016, prin care s-a anulat Hotărârea nr. 1 a Congresului Național al UDTTMR organizat în data de 9 ianuarie 2016. Prin anularea acestei hotărâri a fost dezînvestită conducerea UDTTMR, respectiv Gelil Eserghep a fost dezînvestit din funcția de președinte al Uniunii”, se arată în comunicatul UDTTMR.

La ora anunţată la sediul UDTTMR au ajuns atat membrii cat si reprezentantii membrilor fondatori. Fondatorii au precizat că vor organiza si ei congresul lor dupa Ramazan, iar congresul consiliului reprezentantilor a stabilit congresul pentru 20 mai. 

Cei prezenţi au tinut un minut de reculegere in memoria genocidului tatar , care se comemoreaza astazi.

Sediul uniunii este inchis, iar fostul presedinte Gelil Eserghep refuza sa faca predarea sediului, în conformitate cu decizia instantei care a decis ca alegerile de anul trecut se anulează la fel si mandatul consiliului reprezentantilor. 

Vidul de putere creat, permite conform statutului ca membri fondatori ai uniunii sa preia conducerea interimara si sa convoace alegerile. 

În faţa sediului UDTTMR sunt prezente aproximativ 40 de persoane care vor sa intre in sediul, in care sustin acestia ca nu li s-a mai permis accesul. 

La ora 15.00, acestia vor organiza un protest in fata Consulatului Federatiei Ruse din Constanţa împotriva genocidului din 18 mai si pentru acordari de libertati democratice tătarilor crimeeni de către Federatia Rusa, spun tatarii prezenti in fata sediului uniunii. 

Sediul, documentele uniunii, stampila si registrele financiar-contabile, aceasta sunt inscrisurile vizate de executarea silita. 

UPDATE: ora 14.43

Executarea nu mai are loc, deoarece nu se poate intra în sediu dacă acesta este închis. 

UPDATE: ora 14.35

Executorul judecatoresc a comunicat ca a trecut prin fata sediului si a constatat ca sediul este inchis. A stat de vorba cu politia si a facut procesul verbal ca portile sunt închise. 

"In sentinta civila nu este specificat ca reprezentanţii comitetului de initiativa pot intra, pentru că nu toţi au calitate procesuală" - a declarat Metchiure Gafar, cea care a câstigat in instanta anularea alegerilor UDTTMR de anul trecut. "Exista posibilitatea sa se tergiverseze executarea  ca de altfel tot procesul" - a mai precizat Metchiure Gafar. 


UPDATE: ora 14.00

Executorul judecătoresc discuta cu Gelil Eserghep si cu avocatul Uniunii la sediul biroului executoresc. Aceasta este explicația pentru care executorul întârzie. 

Mai multe amănunte în ediţia de mâine ZIUA de Constanţa. 





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii