Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE După ani de aşteptări, Primăria Constanţa reabilitează o parte dintre trotuare (galerie foto)

ro

06 Sep, 2016 00:00 3492 Marime text
După ani la rând în care constănţenii şi-au rupt picioarele sau roţile de la cărucioare pe trotuarele din oraş, Primăria Constanţa pare să acţioneze şi pe acest palier. La nivelul municipiului Constanţa, o parte dintre străzi au fost asfaltate, însă, de ani buni, constănţenii pietoni aşteaptă ca municipalitatea să efectueze lucrări şi pentru reabilitarea trotuarelor. Şi cum atenţia administraţiei locale este îndreptată în această perioadă asupra bulevardului Tomis, iată că şi trotuarele din zona respectivă intră într-un program de reabilitare. O parte dintre ele, mai precis de la Capitol până în zona farmaciei Miga, au fost deja modernizate şi reabilitate. În această perioadă se pot vedea utilaje şi lucrători pe tronsonul cuprins între farmacia Miga şi Lupoaică. De altfel, ieri, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 2242, beneficiarul documentului fiind SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea municipalităţii.
 
Certificatul de urbanism menţionat se referă la tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand şi strada Traian şi vizează efectuarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor. Documentul este valabil pentru 12 luni de la data emiterii lui, dar să sperăm că lucrările se vor definitiva cât mai repede… măcar gândindu-se la oficialii care se deplasează prin zonă şi la alegerile parlamentare ce se apropie.
 
Menţionăm că am încercat să aflăm date mai exacte din partea SC Confort Urban SRL, dar directorul Viorel Farcaş nu a putut fi contactat, iar angajaţii din firmă au primit indicaţii clare: „Nu mai dăm informaţii fără aviz sau delegare din partea şefului“.
 
UPDATE ora 9.20
Contactat telefonic, în această dimineață, directorul SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaș, a făcut câteva mențiuni. „Lucrările care se execută acum în zona indicată fac parte din proiectul privind repararea și modernizarea bulevardului Tomis. În afară de refacerea trotuarelor, turnăm și primul strat de asfalt, binderul de asfalt, exact cum a fost pe Tomis, apoi facem și marcajele. Ca termen de finalizare avem intervalul 15-20 septembrie a.c.“, ne-a declarat directorul SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaș. După definitivarea lucrărilor pe porțiunea respectivă, angajații „vor interveni pe cele 22 de străzi pentru a le termina și apoi vor urma programul stabilit“.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mazare 06 Sep, 2016 09:47 Fagadau a mintit, s-a laudat cu restructurari ca a dat afara dar a mintit oamenii lui mazare sunt pe aceleasi pozitii ...