Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 7 ani în “Tibetul guvernamental” Adrian Nicolaescu se întoarce în Prefectura Constanţa (documente)

ro

03 Mar, 2016 00:00 4986 Marime text

 
Guvernul a decis ieri înlocuirea din funcție a mai multor prefecți. Unul dintre ei este reprezentantul Guvernului în județul Constanța, Constantin Ion.

Constantin Ion a fost numit în funcția de prefect al județului Constanța în luna ianuarie a anului trecut, în locul lui Radu Volcinschi.

Noul prefect al județului Constanța este funcționarul guvernamental Adrian Nicolaescu. Acesta a ocupat funcția de subprefect în perioada în care Dănuț Culețu era prefect al județului. În 2009, Adrian Viorel Nicolaescu a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului de premierul de la aceea vreme Călin Popescu Tăriceanu. Fostul subprefect de Constanţa a ocupat şi funcţia de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie ’89. În aceea perioadă, 2011, Adrian Nicolaescu, în calitate de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din 1989, a fost atacat şi lovit în centrul Bucureştiului, pe strada Mihai Eminescu, şi şi-a scos certificat medico-legal care atesta agresiunea la care a fost supus. 

În 2014, prin decizia primului ministru Victor Ponta, Adrian Viorel Nicolaescu devenea inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta era desemnat să îndeplinească atribuţii în sfera de competenţă a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Ce avere are prefectul de Constanţa?

Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în 2015, noul prefect al judeţului Constanţa deţine împreună cu soţia un teren agricol în localitatea Mircea Vodă din anul 2005 şi 33 de mp intravilan dintr-un schimb de locuinţă  în Constanţa din anul 2002. De asemenea, din acelaşi an, Nicolaescu a devenit prin schimb de locuinţă, proprietarul unui apartament în municipiului Constanţa în suprafaţă de 65 mp. Prefectul conduce şi un autoturism Skoda, an de fabricaţie 2005. Adrian Nicolaescu deţine un depozit bancar în valoare de 3.928 de lei, deschis în 2009, şi tot din acelaşi an, 144.467 de lei sub forma unui fond de investiţii sau pensie privată la o bancă comercială.  În calitate de inspector guvernamental şi consilier superior, Nicolaescu a avut, în 2014, un venit de 83.818 lei, din care 50.362 lei prin sentinţă civilă a Tribunalului Bucureşti.
În declaraţia de interese, Nicolaescu a precizat că este membru al Clubului Rotary International Cetate Tomis Constanţa. Ultima declaraţie de avere şi interese este dataă 3.05.2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii