Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dumnezeu a vrut să ofere sprijin oamenilor de sus“ Adriana Mihalache, președinta CNAS Constanța, învinsă de moarte

ro

25 Jul, 2016 00:00 4595 Marime text


Pe data de 19 iulie, în jurul orei 15.00, s-a petrecut evenimentul care a dat peste cap viaţa familiei Mihalache din Valu lui Traian. Adriana Mihalache era lovită chiar pe trecerea de pietoni de o şoferiţă. Femeia, în vârstă de 49 de ani, s-a luptat cu moartea până ieri, când a plecat la ceruri, lăsând în urma sa o durere infinită şi o mare de lacrimi vărsate de toţi cei care au cunoscut-o. În încercarea lor disperată de a susţine viaţa Adrianei Mihalache, colegii şi apropiaţii săi au lansat numeroase strigăte de ajutor în mediul virtual, rugându-i pe toţi cei care pot să doneze sânge. Din 19 iulie, Adriana Mihalache era internată la Spitalul Judeţean din Constanţa în stare comatoasă, după ce a suferit un traumatism craniocerebral sever deschis şi otoragie stângă.



Născută în decembrie 1967, Adriana Mihalache era, din 2012, preşedintele Sucursalei Teritoriale Constanţa a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, un om care, în cei peste 20 de ani de carieră, a pus umărul la formarea a sute de asistenţi sociali şi la într-ajutorarea a mii de persoane cu nevoi speciale.
 
Adriana Mihalacahe a activat în domeniul asistenţei sociale peste două decenii, respectiv din februarie 1993, dată când s-a înfiinţat în Constanţa Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Handicapaţi.
În anul 2011 a absolvit Şcoala Postliceală de Asistenţă Socială, iar în 2006 a fost licenţiată a  Universităţii Bucureşti Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei având dublă specializare: psihopedagogie specială şi asistenţă socială.

În anul 2008 a absolvit studiile de masterat „drept comunitar”. Încă de la înscrierea sa ca membru al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, s-a implicat în iniţierea unor măsuri ce reglementează exercitarea profesiei de asistent social. Traseul profesional a continuat cu Şcoala Ajutătoare nr.1 Constanţa, apoi cu Direcţia Generală Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului Constanţa, transformată ulterior în actuală Direcţie Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, iar din decembrie 2008, odată cu înfiinţarea Centrului de Sănătate Mintală pentru Copii şi Adolescenţi Constanţa a fost asistentul social al acestui Centru.

Din 2015 a activat şi în formă independentă de exercitare a profesiei. „In primul rând trebuie să fii om. Să empatizezi, să treci peste problemele clienților, astfel încât să ai puterea să te dezbraci de haina asistentului social și să-ți iei haina de mamă, soție, fiică“, declara Adriana Mihalache în contextul ultimei conferinţe de presă cu ocazia Zilei Asistenţei Sociale, organizată la Cumpăna.
„Este o persoană care se preocupă permanent de educaţia sa, dovadă fiind numeroasele cursuri de calificare: consilier pentru dezvoltare personală, evaluator de competenţe profesionale, formator sau de perfecţionare: dezvoltare de competenţe manageriale, management de caz în domeniul protecţiei copilului, asistent relaţii publice şi comunicare, dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul asistenţei sociale etc.“, este descrierea de pe site-ul oficial al CNASR.

„A plecat dintre noi prietena şi colega noastră ADRIANA MIHALACHE, asistent social - preşedinta Sucursalei CNASR Constanţa. Aşa a vrut Dumnezeu, să ofere dragoste şi sprijin oamenilor şi de acolo de sus. Dumnezeu să o ierte şi să aibă grijă de sufletul său!“, a postat o colegă a celei care a fost președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali Filiala Constanța.
„Președintele sucursalei teritoriale CNASR Constanta, Adriana Mihalache, a plecat dintre noi... Adriana, zâmbetul tău va rămâne în amintirea noastră!“, este mesajul postat pe pagina de facebook a Colegiul National al Asistenţilor Sociali.

„Adriana Mihalache, asistent social, victimă a unui grav accident, a plecat la îngeri. Dumnezeu să te odihnească în pace și să ai alături de tine binele adus în viața oamenilor!  Condoleanțe familiei!“, a postat Asociaţia AsProAS pe pagina de Facebook.

Adriana Mihalache a fost asistent social la Centrul de Sănătate Mintala pt Copii și Adolescenți de la SCJU Constanţa. Dumnezeu s-o odihnească în pace!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii