Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublu scrutin pe 25 mai în comuna constănţeană Rasova Patru candidaţi râvnesc fotoliul de primar

ro

14 Apr, 2014 00:00 3417 Marime text
Pe 25 mai, în unele localităţi din ţară, alegerile europarlamentare vor fi dublate de cele locale. Este şi cazul comunei constănţene Rasova, care a rămas fără primar încă din 7 ianuarie, după ce fostul şef al administraţiei publice locale, Mihalache Neamţu, a demisionat după 10 ani de mandat. El a invocat atunci atât motive de sănătate, cât mai ales insuficienţa resurselor financiare, lipsa banilor fiind principală cauza a nerespectării promisiunilor făcute de el alegătorilor săi. Aşadar, peste şase săptămâni vom afla numele noului primar, când, odată cu alegerile europarlamentare, rasovenii vor pune ştampila pe buletinul de vot şi în dreptul numelui celui pe care îl vor în fruntea administraţiei locale.

Până la momentul de faţă, înscrişi în cursa electorală sunt patru candidaţi. Este vorba despre actualul viceprimar al localităţii, cel care de altfel a şi preluat frâiele administraţiei publice locale din Rasova după demisia lui Neamţu, Dorel Alexandru, candidat din partea PSD.
Un alt competitor pentru fotoliul de primar vine din partea PP-DD, în persoana lui Gheorghe Mocanu, cel care a râvnit la această funcţie încă de acum doi ani, când şi-a depus candidatura şi pentru alegerile locale din 2012.
O a treia candidatură anunţată pentru Primăria Rasova vine din partea Partidului Naţional Liberal. Liberalii constănţeni au desemnat-o pe Maria Mitu drept alegerea lor pentru şefia administraţiei publice locale de la Rasova. Maria Mitu este născută în anul 1963 şi este membru recent în PNL, însă liberalii constănţeni sunt convinşi că are toate şansele să câştige.

Cel de-al patrulea şi cel mai recent competitor pentru funcţia de primar este tot o femeie. Ieri, democrat-liberalii constănţeni au dat publicităţii numele celei care va candida la alegerile din 25 mai de la Rasova din partea PDL. Potrivit unui comunicat de presă remis de organizaţia judeţeană, Partidul Democrat Liberal o va susţine pe Marina Iordache. Candidata are 46 de ani şi este profesoară la şcoala gimnazială din localitate. Mariana Iordache este născută şi crescută în Rasova, unde îşi desfăşoară activitatea profesională de mai bine de 12 ani: „Ca profesor, am reuşit să ajut la crearea unor noi generaţii, la educarea copiilor, la viitorul comunei noastre. Asta vreau să ating şi în cariera politică, dar şi în cea administrativă, din poziţia de primar”, a declarat Marina Iordache.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii