Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublarea alocaţiilor ar putea avea loc mai repede. Iată ce condiţii ar trebui îndeplinite! (document)

ro

05 Feb, 2020 00:00 3651 Marime text

Senatul României a votat luni, 3 februarie, ca dublarea alocaţiei de stat pentru copii să nu se amâne până în august 2020. Guvernul a decis prin ordonanţă amânarea termenului de implementare. Dacă şi Camera Deputaţilor va respinge proiectul, alocaţiile ar putea să se dubleze înainte de luna august, în funcţie de votul camerei decizionale.


Măsura prorogării urmăreşte eficientizarea exerciţiului financiar în primul semestru al anului 2020, în vederea asigurării echilibrului şi predictibilităţii cheltuielilor bugetare pentru aplicarea tuturor normelor legale în vigoare, inclusiv în ceea ce priveşte mărirea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii.


Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2020 a amânat dublarea alocaţiilor pentru copii, cu şase luni, din februarie până în august 2020.
Astfel, majorarea alocaţiei pentru copii va fi de la 150 de lei, la 300 de lei. Pentru copiii de până la doi ani, majorarea alocaţiilor va fi de la 300 la 600 de lei. Legea prevede că "alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".


În secţiunea „Documente” puteţi vedea Ordonanţa Guvernului care trebuie să treacă de votul celor două camere ale Parlamentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii