Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP Constanţa a luat o decizie privind scăldatul în zona Laguna - plaja Mangalia, în urma episodului de poluare

ro

05 Sep, 2018 00:00 1636 Marime text
La finele lunii august, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a impus restricţie de îmbăiere pentru zona Laguna de pe plaja Mangalia, asta din pricina unor urme de poluare cu ulei petrolier din apa mării. În urma analizelor de laborator şi a observaţiei vizuale, direcţia a decis ridicarea restricţiei.
 
Având în vedere evenimentul de poluare din data de 27.08.2018 din zona plaja Mangalia (zona Laguna), Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa este în măsură să facă publice următoarele:

- încă din seara zilei de 27.08.2018, cât şi în zilele ce au urmat, ABADL Constanţa a luat măsuri de salubrizare/ecologizare a plajei şi a apei de mare prin mijloace specifice;

- rezultatele analizelor microbiologice de laborator recoltate din apa de mare din zona Laguna - Mangalia, în data de 28.08.2018 sunt corespunzătoare (excelente); analizele au fost efectuate de laboratorul DSPJ Constanţa, în urma probelor de apă de mare recoltate de specialiştii DSPJ Constanţa;

- rezultatele analizelor chimice transmise de ABADL prin Raport de încercări nr. 1661/30.08.2018 pentru probele analizate de Laboratorul de calitatea Apelor Bacău arată THP ( C10- C40) / indice total de hidrocarburi = 0,150 mg/l (limita de cuantificare = 0,107 mg/l);

- la inspecţia vizuală efectuată de personalul DSPJ Constanţa - punct lucru Mangalia, în dimineaţa zilei de 31.08.2018, plaja din zona Laguna - Mangalia era curată, fără depozite de reziduuri petroliere, iar apa mării nu prezenta film vizibil ori irizaţii (fără uleiuri minerale, reziduuri de gudron, substanţe tensioactive).

DSPJ Constanţa consideră că episodul de „poluare pe termen scurt” a fost depăşit şi restricţia asupra îmbăierii se poate ridica.
Luni, 3.09.2018, DSPJ Constanţa a prelevat noi probe de apă de mare pentru examene de laborator din zona plajei Mangalia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii