Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:57 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Drumul de la tragedie la dezastru Pistoale, cartuşe, echipamente de vânătoare deţinute de firma lui Unciuleanu, scoase la mezat

ro

08 Feb, 2017 00:00 1979 Marime text
Lichidatorul judiciar Maestro SPRL organizează licitaţie pentru valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei Hunter’s Company SRL, firma afaceristului Jorj Unciuleanu, găsit vinovat pentru moartea scafandrilor Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas.
 
Licitaţiile vor avea loc în fiecare zi de joi, de la ora 13.00, până la adjudecare, la sediul lichidatorului din Constanţa, strada Dr. Aristide Karatzali nr. 24. Participanţii la aceste proceduri publice vor putea achiziţiona pistoale, cartuşe vânătoreşti, echipamente de vânătoare şi materie primă pentru producere cartuşe. Valoarea bunurilor scoase la mezat este de 17.499 de lei, fără TVA. La acestea se adaugă şi echipamente destinate pescuitului, în valoare de 1.767 de lei. Detalii suplimentare, caietele de sarcini, condiţiile şi regulamentul de participare la licitaţie se pot obţine de la sediul Maestro SPRL.

Hunter's Company SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma controlată de Jorj Unciuleanu a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ştefan Mihăileanu nr. 19. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Administrator special este Ionica Lişiţă, iar Maestro SPRL - lichidator judiciar. Hunter's Company SRL se ocupă de comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.
 
Reamintim că, pe 9 septembrie, 2010, Cătălin Valeriu Ispas, de 27 de ani, şi Cristian Zarafu, de 38 de ani, care lucrau în baza unor contracte de colaborare pentru SC Hunter's Company SRL, au dispărut în apele Mării Negre, în timp ce făceau scufundări la epava navei sub pavilion turcesc „Medy“, din apropierea digului de nord al Portului Constanţa. Jorj Unciuleanu, patronul societăţii Hunter's Company SRL, a fost acuzat că, în calitate de director Salvări, persoană ce coordona activitatea de scafandrerie în cadrul societăţii, nu a luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă în legătură cu activitatea de scufundare desfăşurată la data de 9 septembrie 2010 de către cele două victime.
 
„Astfel, Unciuleanu nu a asigurat planificarea şi organizarea corespunzătoare a activităţii de scufundare, a dispus ca victimele (n.r. Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas) să intre în interiorul epavei scufundate a navei «Medy» şi în sala motoare, nu a asigurat scafandru de securitate şi medic sau asistent medical, nu a asigurat şi stabilit un şef de scufundare pentru activitatea desfăşurată şi nu a verificat dacă scafandrii folosiţi în activitatea de scufundare erau atestaţi şi aveau controlul medical anual“, conform procurorilor.
 
Organele de anchetă susţin că, „prin neluarea acestor măsuri, a rezultat decesul victimelor Z.C.D şi I.C.V (n.r. Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas), care, la data de 9.09.2010, au intrat în interiorul navei scufundate ca urmare a dispoziţiilor date de inculpat (n.r. Jorj Unciuleanu) şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă“.

Citeşte şi:

Executarea, cerută de o firmă din Olanda
Licitaţia pentru imobilul deţinut de Unciuleanu, amânată pentru luna mai. Preţul, redus (document)


Executarea, cerută de o firmă din Olanda
Imobil deţinut de Jorj Unciuleanu pe strada Ştefan Mihăileanu, scos la licitaţie (document)


A fost găsit vinovat pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas
Hunter's Company SRL, firma lui Unciuleanu, în insolvenţă


Afaceristul Jorj Unciuleanu, condamnat pentru moartea scafandrilor Cristian Zarafu şi Valeriu Ispas (rechizitoriu)

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Jorj Unciuleanu (document)

EXCLUSIV: Jorj Unciuleanu, condamnat pentru moartea scafandrilor Zarafu şi Ispas (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii