Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drona - noua modalitate de contrabandă cu țigări

ro

30 Jul, 2020 14:43 1619 Marime text
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.
   
Astfel, ieri, 29.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 10.000 pachete de țigări, în valoare de 116.750 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
Ţigările au fost transportate peste frontiera de stat cu drona, descoperite la o locație de pe raza localității Vicovu de Sus, respectiv identificate într-un autoturism parcat într-o zonă împădurită de pe raza județului Suceava.
   
În jurul orei 09:20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, au identificat pe raza localității Țibău, județul Suceava, o mașină de teren parcată într-o pădure. În urma unui control al polițiștilor, pe locul bancheta din spate și în portbagaj au fost descoperite 15 colete care conțineau 7.480 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost confiscată.
   
În cauză se fac cercetări pentru săvârșiriea infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul Mitsubishi, în care au fost descoperite ţigările, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei.
  
  În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-au deplasat la un imobil de pe raza localității acesteia, unde au intrat în locuință și au descoperit patru colete cu țigări. Baxurile în valoare de 23.400 lei au fost ridicate și confiscate, iar proprietara de 66 de ani este cercetată pentru contrabadă.
 
   În seara aceleiași zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu – judeţul Satu Mare au sesizat un zgomot produs de o dronă, care a traversat frontiera din Ucraina în România, pe direcția localității Dabolț, județul Satu Mare. Polițiștii au monitorizat traseul și au găsit un colet de mici dimensiuni cu țigări, fapt ce a dus la confiscarea celor 500 de pachete cu țigări găsite.
   
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Roxana Goie este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii