Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi delfini au fost eliberați din plasele pescarilor în Marea Neagră. Polițiștii continuă acțiunile pentru combaterea braconajului

ro

02 Sep, 2017 11:11 2661 Marime text
Poliția Română continuă acțiunile pentru siguranța pe ape și pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.
 
În urma activităților desfășurate în luna august a acestui an, polițiștii au eliberat din plase 2 delfini și au confiscat aproape 15 tone de pește și alte bunuri folosite la pescuitul ilegal, în valoare de peste 90.000 de lei.
 
În luna august a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării a Poliției Române au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și pentru menținerea siguranței pe ape, în cadrul mai multor planuri de acțiune.
 
În urma controalelor efectuate pe apă și uscat, în arealul Deltei Dunării, Complexului Lagunar Razim — Sinoe și Mării Negre, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, de comiterea cărora sunt bănuite 14 persoane.
 
Doi delfini au fost eliberați din ohane, în urma verificărilor efectuate pe Marea Neagră.
 
De asemenea, pentru neregulile depistate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.000 de lei.
 
Totodată, au fost confiscate 14.639 de kilograme de pește de diferite specii, 42 de setci din plasă monofilament, în lungime de 1.730 de metri, 2 ambarcațiuni și 2 motoare de ambarcațiune, în valoare totală de 91.500 de lei.
 
La acțiuni au participat și polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, precum și comisari de mediu.
 
Exemple:
 
Polițiștii au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 60 de ani, care ar fi pescuit ilegal 12.052 de kilograme, 2.028 de kilograme, respectiv 429 de kilograme de pește, de diferite specii, pe care ar fi inționat să îl comercializeze, deși nu aveau acest drept.
 
Cele 14.509 kilograme de pește, în valoare de totală de aproape 73.000 de lei, au fost confiscate.
 
În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infrațiunii de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit.
 
Doi bărbați, de 41 și 48 de ani, din județul Tulcea, care nu dețineau autorizație de pescuit comercial, au fost depistați de polițiști în timp ce pescuiau cu 3 setci în lacul Gorgova, zonă în care este interzisă folosirea uneltelor de tip setcă.
 
În momentul depistării, aceștia aveau capturate 28 de kilograme de pește, din specia caras. Întreaga cantitate, precum și ambarcațiunea cu motor cu care se deplasau cei doi, au fost indisponibilizate.
 
În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii