Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar 21% dintre potentialii soferi au promovat examenul

ro

14 Apr, 2009 22:32 973 Marime text
La Prefectura Constanţa a avut loc, astăzi, analiza trimestrială a activităţii Biroului de examinare din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. 

În acest context, s-a constatat o scădere drastică a procentului de promovabilitate la examenul de obţinere a permisului de conducere: 21%. Şeful Serviciului, Romeo Tecău, a afirmat a confirmat că „este cel mai scăzut nivel de promovabilitate înregistrat în ultimii 10 ani". Prefectul Tit-Liviu Brăiloiu a dispus ca, trimestrial, să fie publicată pe site-ul instituţiei, situaţia ce relevă, procentual, promovabilitatea candidaţilor la nivelul şcolilor de şoferi (pentru proba teoretică) şi la nivelul instructorilor auto (pentru proba practică). Măsura are ca scop apariţia selecţiei în funcţie de calitatea serviciilor oferite de şcolile de şoferi, precum şi a performanţelor instructorilor auto, candidaţii putând să opteze pentru o anumită şcoală sau instructor.

„Acest procent, de numai 21% promovabilitate, este inacceptabil pentru o societate ce se doreşte performantă. Publicarea periodică a situaţiei cu gradul de promovabilitate este o măsură ce vine în sprijinul candidaţilor şi al şoferilor aflaţi deja în trafic, şi, nu în ultimul rând, al cetăţenilor. Selecţia, în funcţie de performanţe, este o măsură ce vizează creşterea gradului de siguranţă pe arterele rutiere, precum şi creşterea  responsabilităţii şcolilor de şoferi din judeţul Constanţa", a menţionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii