Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DJTS și BCCO Constanţa, la conferința naţională dedicată luptei împotriva traficului de persoane

ro

22 Oct, 2019 12:41 1724 Marime text
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat Conferinţa Naţională pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane în data de 18.10.2019, la Bucureşti.
 
Activitatea a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale implicate în lupta împotriva traficului de persoane, reprezentanți ai sectorului privat și personal diplomatic acreditat la București.

În acest context, au fost transmise mesaje de susținere a luptei anti-trafic de către artiștii care au promovat activitățile de prevenire a traficului de persoane: Brighi (cântăreața Brighita Gheorghe), Călin Goia și Dragoș Bucur.
 
Conferința a fost organizată în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, ce se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni (2017-2020).
 
Ministerul Tineretului și Sportului – Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța și Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa se numără printer instituțiile care au participat la eveniment.
 
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 
 
Ziua de 18 Octombrie a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, ca zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.
 
Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii