Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispozitive pentru elevii din România. Sunt vizați și profesorii care nu au conexiune la Internet de acasă

ro

26 Jun, 2020 00:00 1219 Marime text
  • Profesorii și elevii ar urma să primească dispozitive de la Stat pentru procesul de educație online
Un proiect de lege adoptat recent de Parlamentul României prevede ca elevii și profesorii să primească dispozitive conectate la internet pentru a putea accesa biblioteca virtuală a școlii și pentru a putea participa la cursurile de predare online.
Proiectul de lege stabilește că statul român va asigura tuturor elevilor și profesorilor acces la sistemele online de predare și de informare, oferindu-le gratis tablete sau laptop-uri conectate la internet. Proiectul a fost adoptat miercuri, în Senatul României, care a fost for decisional.
„În aceste săptămâni de blocaj general și incertitudini cauzate de pandemia COVID-19, sistarea activității la clasă a mutat în mediul vitual, online procesul educational. Însă la această „școală online” nu au acces decât o parte dintre elevi, cei care dispun acasă de un computer, un laptop, o tabletă, conexiune Internet, toate necesare accesării cursurilor online pregătite și oferite de cadrele didactice și experții în educație. Deși rămâne în sarcina Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul fiecărui inspectorat școlar și a fiecărei școli, dar și cu ajutorul autorităților locale publice, să centralizeze numărul și date despre elevii care nu dispun de aceste dotări, estimări informale arată că astăzi, în România, sute de mii de elevi sunt excluși total din procesul educațional, care continuă, în starea de urgență, exclusiv online”, scrie în expunerea de motive.
În expunerea de motive este precizat faptul că o astfel de inițiativă este necesară mai ales pentru a putea gestiona situații de criză precum cea genereată de epidemia de COVID-19, când întreg sistemul de predare s-a mutat în mediul online.
„ Digitalizarea educaliei este esenţială pentru a reuşi să traversăm situațiile de criză ce pot apărea de-a lungul timpului, fără a deconecta elevii şi profesorii de la viața scolară”, scrie în expunerea de motive.
O măsură similară este cuprinsă în Hotărâre de Guvern nr. 370/2020, conform căreia numai elevii din mediile defavorizate cu posibilități materiale reduse urmează să primească gratuit tablete conectate la internet, astfel încât până la toamnă toți elevii să poată participa la lecțiile online, dacă va fi cazul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii