Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din raportul Ministerului pentru Consultare Publică Prefectura Constanţa are la vedere doar jumătate dintre actele ce ar trebui publicate pe site (document)

ro

03 Feb, 2016 00:00 2388 Marime text


Dacă în ediţia de ieri vă prezentam situaţia privind transparenţa decizională a Consiliului Judeţean Constanţa în urma unei analize întocmite de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, astăzi vă spunem care este părerea ministerului de resort cu privire la Prefectura Constanţa.

Citeşte şi Lipsa de transparenţă a Consiliului Judeţean Constanţa, sesizată şi de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic

Dintre cele 18 categorii de documente care au fost studiate, Prefectura Constanţa are publicate doar jumătate. Informaţiile exceptate de la a fi publicate sau cel puţin la vedere pe site-ul instituţiei sunt:
  • „Numele și prenumele persoanelor din conducere și ale funcționarului public responsabil cu difuzarea informațiilor“, la fel ca în cazul CJ Constanţa;
  • Sursele financiare;
  • Bugetul pentru anul 2015;
  • Bilanţul contabil pentru anul 2014, la fel ca în cazul CJC;
  • Programele şi strategiile proprii pentru 2015;
  • Lista cu documente de interes public, întocmai ca CJC;
  • Lista categoriilor de documente produse sau gestionate conform legii, pe care nici CJC nu o are publicată;
  • Raportul periodic pe Legea 52/2003 pentru anul 2014, care lipseşte şi la CJC;
  • Achiziţiile publice - secţiune care este absentă şi de pe site-ul CJC. 
Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic are şi câteva observaţii privind bunele practici de la Prefectura Constanţa: „Există un formular de feedback în format PDF, pentru eficientizare, recomandăm transformarea lui în formular online pentru preluarea rezultatelor în timp real; există buletin informativ pana în luna septembrie 2015“.
 

Prefectul Constanţei, Ion Constantin, a spus că avea cunoştinţă despre un astfel de raport şi că aceste neajunsuri ar putea fi cauzate şi de schimbarea site-ului. „După cum ştiţi, am schimbat, în urmă cu câteva luni, site-ul instituţiei, tocmai în încercarea de a-l face cât mai transparent. Dacă mai sunt lucruri care pot fi remediate, vom lua act şi le vom remedia pe cât posibil“, a declarat prefectul Ion Constantin, pentru ZIUA de Constanţa.

 
 Documentul poate fi vizualizat aici
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii