Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din nou, o directivă a Curţii de Conturi pentru CJC 20.000 de lei, finanţare nerambursabilă pentru mânuitorii de florete

ro

10 Nov, 2014 00:00 2204 Marime text
În urma controlului de anul trecut al Curţii de Conturi (CCR) la Consiliul Judeţean Constanţa şi după seria de nereguli şi abateri constatate, „urmaşii“ preşedintelui suspendat al instituţiei, Nicuşor Constantinescu, au pus în aplicare deciziile impuse. După ce s-au fript o dată cu ciorbă, acum suflă şi în iaurt, astfel că reprezentanţii CJC trebuie să rectifice neregulile constatate de Curtea de Conturi şi să aibă grijă să nu le mai repete. Conform raportului întocmit de Curtea de Conturi a României, auditorii au constatat că, în anul 2012, din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa au fost finanţate cheltuieli cu activităţi sportive în sumă de 13.305.000 de lei, bani pe care judeţul Constanţa ar trebui să îi recupereze. După ce s-au scurs milioane de lei pentru finanţarea activităţilor prin hotărâri de Consiliu Judeţean, instituţia trebuie acum să aibă un plan bine stabilit pentru acordarea finanţărilor de acest fel.

20.000 de lei pentru campionatul european şi mondial de scrimă-cadeţi

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un anunţ de participare pentru acordarea de finanţări nerambursabile în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe anul 2014. Potrivit anunţului, autoritatea finanţatoare, în speţă Consiliul Judeţean Constanţa, cu sediul în judeţul Constanţa, face cunoscută intenţia de a atribui contracte de finanţare nerambursabilă pentru anul de execuţie financiară 2014. Finanţările nerambursabile se acordă conform bugetului general al Judeţului Constanţa pe anul 2014, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 1 din 30.01.2014, pentru domeniul Sport. Mai precis, pentru participarea la criteriul de calificare pentru campionatul european şi mondial de scrimă-cadeţi în sumă totală, se alocă 20.000 de lei. Propunerile eligibile sunt supuse evaluării pe baza criteriilor stabilite în Metodologia Generală şi Ghidul solicitantului, secţiunea Sport. Data limită de depunere a documentelor este 19.11.2014, ora 15.00, urmând ca dosarele depuse să fie deschise pe 20 noiembrie, ora 10.00. Autoritatea contractantă reduce termenul de la 30 de zile la 15 zile, motivând necesitatea de demarare a proiectelor asociaţiilor şi fundaţiilor nonprofit din judeţul Constanţa care solicită finanţare de la bugetul local, întrucât competiţiile sportive sunt deja în desfăşurare.

Alocările prin HCJ, subiect tabu pentru Curtea de Conturi

Diferenţa dintre mecanismul actual de alocare a fondurilor şi modul în care se proceda în trecut în această privinţă este următoarea: înainte de constatarea abaterilor (în urma verificărilor realizate de Curtea de Conturi), CJC aloca aceşti bani prin hotărâre de consiliu. Doar că instituţia de control a constatat că, în acest mod, au fost efectuate „plăţi nelegale către asociaţii şi cluburi sportive reprezentând finanţare acţiuni sportive numai în baza hotărârilor de Consiliu Local şi fără a se respecta prevederile Legii“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii