Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Obligate să practice prostituția în Constanța. Mai multe persoane reținute pentru trafic de minori

ro

11 Feb, 2021 18:17 1372 Marime text
  • Patru inculpați, reținuți pentru trafic de persoane în formă continuată şi trafic de minori în formă continuată.

La data de 10.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi trafic de minori în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, folosind metoda “loverboy”, inculpații au recrutat și transportat în scopul exploatării sexuale mai multe persoane vătămate minore și majore ce au fost determinate să practice prostituția pe raza municipiilor Constanța și Ploiești.

La data de 10.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Ialomița au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 6 telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat, o țigară confecționată artizanal, despre care există suspiciunea că ar conține substanțe psihotrope, precum și sume de bani.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Ialomița a dispus arestarea preventivă a unui număr de 3 inculpați, iar față de un altul a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

Sursă foto: DIICOT
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii