Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Bărbați, arestați preventiv într-un dosar de trafic de droguri de risc

ro

06 Aug, 2019 15:41 1904 Marime text
La data de 01.08.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților S.H. și M.A.F., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie-august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H., M.A.F. împreună cu inculpatul I.M.C., persoană cercetată în acest moment și în alte cauze pentru introducerea în țară și comercializarea de droguri de risc, au achiziționat cantități importante de cannabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova.

În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de Cannabis.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitățile de 1,8 kilograme de canabis, 105 grame de rezină de canabis (haşiş), 4 dispozitive de mărunţit, tip grinder, 5 telefoane mobile, 1.050 euro şi 16.948 lei.

La data de 02.08.2019, inculpații S.H., M.A.F. și I.M.C. au fost prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova, poliţiştilor din cadrul I.P.J. Dolj - Serviciului de Investigaţii Criminale şi cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Sursă foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii