Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGAS Constanța Anunț pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate

ro

02 Mar, 2021 11:52 1243 Marime text
  • Părinții care urmează să plece la muncă în străinătate au obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială.

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, fiind lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar. Lipsa părinților sau a reprezentatului legal poate determina însă și limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale.
 
Direcția Generală de Asistență Socială Constanţa informează persoanele care intenţionează să plece pentru a lucra în străinătate şi au copii minori în întreţinere să se prezinte la sediul Serviciului protecţia și promovarea drepturilor copilului din strada Unirii, nr.104, în vederea notificării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 republicată.
 

Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Serviciul protecţia copilului va monitoriza ulterior modul de creştere şi îngrijire a minorilor rămaşi în ţară.

 
Această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă întru-un alt stat.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii