Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA. Bărbat, trimis în judecată pentru dare de mită. Ce sumă oferea unui agent de poliție

ro

16 Jun, 2020 12:00 1403 Marime text
  • Ca urmare a activităților de urmărire penală efectuate de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane inculpate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În fapt, la data de 25.05.2020, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu a fost sesizată de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Poliția Orașului Bolintin Vale, cu privire la faptul că, în ziua anterioară, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat în trafic o persoană care conducea un autoturism, în timp ce avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În acest context, deși agentul de poliție a respins categoric oferta, persoana în cauză i-a promis suma de 700 de euro, pentru a nu constata infracțiunea săvârșită.

Ca urmare a denunțului, la data de 25.05.2020, sub coordonarea procurorului de caz, a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant, în cursul căreia bărbatul a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliție suma de 3.200 de lei, cu scopul de a nu i se întocmi dosar penal.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a transmis DGA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii