Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinfecția și dezinsecția orașului, prioritare pentru Primăria Constanța!

ro

24 Jul, 2020 10:50 1585 Marime text


În fiecare zi, în baza unui grafic, străzile, trotuarele, aleile și băncile din parcuri sunt dezinfectate. Astăzi, echipele acționează în stațiunea Mamaia, după ce ieri au ajuns pe bulevardele 1 Mai, 1 Mai Vechi, Mangaliei, Aurel Vlaicu, străzile adiacente și aleile de acces din parcurile Gară și Far, dar și băncile de odihnă din zonele menționate.

Având în vedere că unitățile medicale sunt cele mai expuse, se acționează în fiecare zi pentru dezinfecția aleilor de acces în Serviciul de Ambulanță Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Militar de Urgență Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase încă din luna martie. Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spalare și degresare puternică a străzilor fără a afecta
mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%.

Trebuie să fim atenți, să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm normele de igienă!

Dacă acțiunile de dezinfecție se desfășoară în cursul zilei, seara, mai multe echipe dotate cu echipamente speciale stropesc parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

În cursul nopții trecute s-a acționat în cartierele Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Icil, Santa Maria Bay și Palazu Mare, urmând ca în
această noapte să se stropească pentru eliminarea insectelor din cartierele Tomis I, Tomis II, Tomis III și în parcul Tăbăcărie.

Pentru evitarea contactului cu insecticidele, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și
circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase).

Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor,
incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent
cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar -  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii