Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri publice pentru stabilirea modalităţii de alegere a rectorului Universităţii Ovidius (document)

ro

10 Oct, 2013 00:00 2354 Marime text
Senatul Universităţii Ovidius a votat organizarea pe data de 8 octombrie a unui referendum pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Totodată vor avea loc trei dezbateri publice pe marginea modalităţii de desemnare a rectorului – alegeri generale, cu vot universal şi secret sau pe baza de concurs public. Dezbaterile vor avea loc pe 17 şi 24 octombrie, 1 noiembrie de la ora 13.00 în Aula Magna (sediul din bd. Mamaia).

Vezi Metodologia de organizare a referendumului

Potrivit metodologiei, organizarea şi desfăşurarea referendumului universitar se realizează cu respectarea
principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, eficienţei manageriale şi financiare, respectării drepturilor şi libertăţilor studenţilor şi ale personalului academic şi a normelor etice şi deontologice. Organizarea şi desfăşurarea referendumului universitar cu privire la revizuirea modalităţii de desemnare a rectorului, precum şi aplicarea rezultatului acestuia sunt obligatorii.

Tema supusă referendumului universitar este stabilirea opţiunii pentru una din cele două modalităţi de desemnare a rectorului, prevazute la art. 209 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011: pe bază de concurs public şi pe bază de alegeri generale, prin vot universal, secret, direct şi egal.  Pentru realizarea referendumului prevăzut la alin. (1) Ministerul Educatiei Naţionale tipăreşte buletinele de vot, pe care le transmite universităţii.

Persoanele cu drept de vot înscrise pe listele de vot ale universităţii sunt chemate să se pronunţe prin aplicarea ştampilei de vot pe una dintre variantele înscrise pe buletinul de vot pentru care optează.  Au drept de vot toate cadrele didactice şi de cercetare cu norma de bază în UOC care sunt angajate/angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din cadrul universităţii, şi reprezentanţii studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Referendumul la nivel de universitate se desfăşoară într-o singură zi. Referendumul este validat dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii