Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică la Constanţa Foraj de explorare gaze naturale - sonda Mădălina 1, executat de Black Sea Oil & Gas SRL

ro

06 Jul, 2018 00:00 2453 Marime text
Black Sea Oil & Gas SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanta raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Execuţie foraj de explorare pentru gaze naturale sonda Mădălina 1“, amplasat în perimetrul EX 25 Luceafărul“.
 
APM Constanţa poate emite sau respinge acordul de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul autorităţii competente pentru Protecţia Mediului Constanţa şi la sediul titularului Black Sea Oil & Gas SRL din municipiul Bucureşti, Calea Floreasca. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 300, sediul INCDD, în data de 9.07.2018, începând cu ora 14.00. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii, observaţii privind documentele menţionate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului APM Constanţa, până la data de 9.07.2018.

Black Sea Oil & Gas SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înfiinţată în anul 2007, compania are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Asociaţi în companie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, BSOG Holding Activity SRL, cu 89,9917% din capitalul social, CIEP România SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Serge Guibert, născut pe 11.07.1970, în Antananarivo, Madagascar, şi Mark Douglas Beacom, născut pe 12.01.1960, în Calgary, Canada. Black Sea Oil & Gas SRL desfăşoară activităţi de extracţie a gazelor naturale.

O altă investiţie a Black Sea Oil & Gas SRL 

Reamintim că Black Sea Oil & Gas SRL a solicitat şi acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru proiectul „Execuţie foraj de explorare-deschidere pentru gaze naturale, în perimetrul EX-25 «Luceafărul», sonda «Ovidiana-1»“. Executantul proiectului este Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“.
 
Prin acest proiect se propune realizarea unei sonde de explorare-deschidere pentru gaze naturale - „Ovidiana-1“, în Poligonul 2 din perimetrul petrolier EX-25 „Luceafărul“, conform acordului de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi aprobat prin HG nr. 1022/12.10.2011.
 
Structura geologică „Ovidiana“, pe care s-a stabilit amplasamentul sondei de explorare-deschidere „Ovidiana-1“, se află pe platforma continentală a Mării Negre, la o distanţă de circa 92 km est de Constanţa, într-o zonă cu adâncimea apei cuprinsă între 63-68 m. Aceasta a fost identificată pe baza datelor seismice 3D, obţinute din ultima campanie de achiziţie seismică 3D efectuată în al doilea trimestru al anului 2013.
 
Obiectivul geologic al structurii se găseşte la adâncimi cuprinse între 1.350 şi 1.550 m, la nivelul ponţianului superior, fiind formate din sedimente fluvio-deltaice străbătute uneori de canale, canioane colmatate la rândul lor cu sedimente, toate provenind din lanţul nord-carpatian. Uneori sunt interpuse faze de eroziune pe fondul schimbărilor de paleo-nivel al Mării Negre şi al Mării Mediterane.
 
Citeşte şi:
 
Black Sea Oil & Gas SRL, demersuri către APM Constanţa Sonda de explorare-deschidere pentru gaze naturale „Ovidiana-1“, în Poligonul 2 din perimetrul petrolier EX-25 „Luceafărul“
 
Conductă de transport şi cinci sonde de producţie Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu pentru proiectul privind dezvoltarea gazelor naturale în perimetrul Midia
 
Dezbatere publică pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor în extravilanul comunei Corbu. Investitor - Black Sea Oil & Gas SRL
 
Black Sea Oil & Gas SRL, gata să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră. Ce a solicitat de la ABADL. Când încep lucrările (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii