Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Dezastru în această noapte Autostrada Bucureşti-Constanţa a fost închisă. Cod Galben şi Portocaliu de polei

ro

26 Jan, 2019 00:19 4088 Marime text
Puţin înainte de miezul nopţii CNAIR, împreună cu Poliția Rutieră, au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor pe sectorul A2 între Lehliu (km 64+500) și Drajna (km 105+500), din cauza poleiului depus pe carosabil, care face imposibilă deplasarea autovehiculelor în condiții de siguranță, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială de intzernet a instituţiei.
 
Utilajele CNAIR acționează pe acest sector de drum cu material antiderapant, pentru a putea redeschide circulația în cel mai scurt timp posibil.
 
Reprezentanţiei CNAIR fac un apel la conducătorii auto să respecte restricțiile impuse, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Totodată Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting tip Cod Portocaliu în judeţul Brăila, zona joasă, până la ora 02.00,  unde s vor semnala depuneri semnificative de polei.

De asemenea ANM a emis o avertizare Cod Galben pentru județul Galaţi zona localităţilor Galați, Tulucești, Vânători, Smârdan, Șendreni, dar şi pe raza judeţului Iaşi unde se va semnala ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m, izolat depunere de chiciură.

Avertizare nowcasting tip Cod Portocaliu a fost emisă, şi pentru următoarele zone:

Județul Ialomiţa;

Județul Argeş: Buzoești, Leordeni, Bârla, Slobozia, Ungheni, Stolnici, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Căldăraru, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare, Teiu, Râca;
Județul Prahova: Brazi, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Colceag, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Dumbrava, Mănești, Fulga, Cocorăștii Colț, Tinosu, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Olari;
Județul Giurgiu;
Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Băleni, Dragodana, Răcari, Crevedia, Petrești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Șelaru, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Morteni, Gura Foii, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești;
Județul Teleorman;
Județul Ilfov;
Județul Călăraşi;
Municipiul Bucureşti;

Se semnalează depuneri semnificative de polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avaertizare Cod Galben şi pentru judeţul Constanţa unde este ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m.

UPDATE ora 06.30: Situația rețelei de drumuri naționale la ora 06.00.

Poleiul cauzat de ploaia înghețată (freezing rain) a provocat în ultimele 12 ore închiderea a două sectoare de autostradă și, restricționarea tonajului pe două sectoare de drum național.

Un alt sector de drum național rămâne închis din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului.

Din cauza poleiului este interzis accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe A2 între Lehliu și Drajna, județul Călărași (km 64+500 - km 105+500) și pe A3, între Municipiul București și Centura Capitalei (km 6+500 -km 13+000).

Din aceleași motive autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t nu pot circula pe DN 2B, între localitățile Buzău- C.A. Rosetti-Vizireni, județul Buzău (km 8+800 - km 38+731) și pe DN 2C între Costești, județul Buzău și Slobozia, județul Ialomița (km 0+000- km 79+400 ).

DN 67C, sectorul cuprins între Novaci și Rânca, județul Gorj, rămâne închis circulației, însă din cauză ninsorilor și a viscolului.

Pe acest sector de drum este permisă doar circulația controlată a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanțuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori și viscol. Aceste vehicule sunt însoțite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât și la coborâre.

În acțiunile de deszăpezire și de combatere a efectelor poleiului, au fost implicați în ultimele 12 ore peste 4000 de oameni din Direcțiile Regionale și din Centrala CNAIR, în teren, în baze și în comandamentele de iarnă de la nivel local și central.

Aproape 1000 de autoutilaje au răspândit 4.339 tone de material antiderapant pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale în intervalul 25.01.2019, ora 17.00 – 26.01.2019 ora 5.00.

DRDP București – 212 autoutilaje, au raspandit 950 tone de material antiderapant
DRDP Craiova - 167 autoutilaje, au raspandit 541 tone material antiderapant
DRDP Timișoara - 215 autoutilaje, au raspindit 1.479 tone material antiderapant
DRDP Cluj - 81 autoutilaje, au raspandit 292 tone material antiderapant
DRDP Brașov - 99 autoutilaje, au raspandit 337 tone material antiderapant
DRDP Iași - 85 autoutilaje, au raspandit 296 tone material antiderapant
DRDP Constanța - 88 autoutilaje, au raspandit 444 tone material antiderapant
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii