Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detașamentul „Carpathian Pumas” își începe misiunile în teatrul de operații Mali

ro

15 Oct, 2019 22:37 1207 Marime text

Ceremonia transferului de autoritate a Detașamentului din Forțele Aeriene Române „Carpathian Pumas”, de la Comandamentul Forțelor Întrunite al MApN către Organizația Națiunilor Unite, a avut loc marți, 15 octombrie, la Gao, în Republica Mali. Astfel, militarii români vor începe, de astăzi, misiunile în cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali - MINUSMA.

„Carpathian Pumas” au preluat, cu această ocazie, responsabilitățile de la colegii din Canada, iar comandantul Detașamentului de 4 elicoptere de transport dislocabil, comandorul Ioan Mischie, a semnat certificatul care reglementează luarea în primire a responsabilității segmentului de misiune de la partenerii canadieni.

În cadrul ceremoniei, desfășurată în prezența comandantului misiunii MINUSMA, generalul-locotenent Dr. Dennis T. Gyllenspore, ai reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și ai Canadei, a fost coborât drapelul Canadei și arborat cel al României, iar două elicoptere IAR-330 Puma L-RM au executat o trecere la verticală.

Cei aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) ai detașamentului vor executa, la solicitarea Organizației Națiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală - MEDEVAC, misiuni de căutare-salvare - CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare în sprijinul ONU.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii